Apartmán pri mori v malom britskom mestečku si môžete kúpiť už za 23 000 eur

Nízke ceny nehnuteľností majú svoje dôvody.

Redcar

Na východnom pobreží Anglicka, v regióne Redcar v grófstve North Yorkshire, si teraz môžete kúpiť dom na pláži už za 20 000 libier, teda približne za 23 000 eur. To je zlomok súčasnej priemernej ceny nehnuteľnosti pri mori v Anglicku.

Redcar, ktorý sa nachádza neďaleko letoviska Saltburn-by-the-Sea, prišiel s jedinečnou ponukou v celoštátnom meradle: mesto s približne 37 000 obyvateľmi priťahuje čoraz viac investorov, ale podľa denníka Mirror sa tu rozširuje aj ubytovanie cez Airbnb.

Podľa Jennifer Sandersonovej, riaditeľky miestnej agentúry Redcar Letting and Sales, tieto domy vyhľadávajú najmä investori a kupujúci z juhu krajiny, ktorí využívajú skutočnosť, že sa môžu dostať k nehnuteľnostiam za zlomok priemernej ceny. Sanderson uviedol príklad nehnuteľnosti na Pierson Street, len pár minút od pobrežia, ktorá sa predala za 49 995 libier (približne 58 000 eur), a nehnuteľnosti na Coathan Road, tiež blízko pobrežia, ktoré sa predali za 20 000 a 29 950 libier (približne 23 000 a 35 000 eur).

Pre porovnanie, nehnuteľnosti v blízkosti pobrežia v celom Anglicku sa predávajú v priemere za 304 460 libier, teda približne 356 000 eur.

Prečo sú apartmány Redcar také lacné? Jedným z dôvodov týchto cien je pravdepodobne skutočnosť, že mesto sa v roku 2015 dostalo do správ z nie príliš pozitívnych dôvodov: po 170 rokoch sa zatvorili oceliarne, čo spôsobilo, že 3 000 ľudí zostalo bez práce a ovplyvnilo každodenný život v Redcare v mnohých oblastiach vrátane cien nehnuteľností.

Podľa denníka Express sa vyskytli aj problémy s čistotou pláže a ulíc. Zdá sa však, že v meste zavial vietor zmien, keďže investície vo výške 200 miliónov libier (takmer 23 miliónov eur) v priebehu rokov začali vdychovať Redcaru nový život.

V každom prípade, aj ďalší muž z oblasti nehnuteľností, Andrew Parker zo spoločnosti SDL Property Auctions, zaznamenal rastúci záujem:

Domy na pláži budú vďaka svojej polohe vždy obľúbené u kupujúcich. V našej aukčnej spoločnosti sme už predali niekoľko domov a apartmánov v Redcare, pričom niektorí ľudia v nich plánujú žiť natrvalo a iní ich radšej využívajú ako rekreačné domy.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET