Legenda, újratöltve: Lada Niva Bronto

Fotó: Lada

A Lada Niva 1977 óta szinte változatlan formában kapható, és technikailag sem teljes mellszéleséggel követte a változásokat. Mindez nem is lényeges, hiszen rajongói amúgy is egyetlen tulajdonságát értékelik igazán: terepjáró-képességeinek köszönhetően szinte bárhová elviszi utasait.

www.youtube.com

LADA Niva Bronto 212140 Image and Classic

A feltűnőbb megjelenés és a még jobb offroad-paraméterek híveinek jó hír, hogy egyéves szünet után az orosz gyártó visszahozta a kínálatba a Bronto csúcsverziót. Egyúttal némileg fel is frissítette. A változások leginkább a belső teret érintik: az átrajzolt műszerfal továbbra is a nyolcvanas éveket idézi, de az ülések komfortosabbak és fűthetők, új a szériában kínált légkondicionáló és a belső világítás is.

Fotó: Lada

Emellett a Lada az új szigeteléseknek köszönhetően csendesebb, a hétköznapokban is jobban használható autót ígér. A Bronto verzió a szélesebb kerékjáratokról, az egyedi hűtőrácsról és a műanyag védőburkolatokról, valamint a 15 colos terepgumikról ismerhető fel. Modelltestvéreihez képest hasmagassága 3,5 cm-rel nagyobb. Az orosz terepjárót továbbra is 1,7 literes, 83 lóerős, négyhengeres benzinmotor hajtja.

AMI MÉG ÉRDEKELHET