Így büntetik meg a makacs utasokat a légiutas-kísérők

Tudtad, hogy az ülőhelycseréknek több íratlan szabálya is létezik?

repülőgép fedélzete

Bár pár éve még elképzelhetetlen volt, mostanra már teljesen általánossá volt, hogy a repülőgépen nem családtagjaink, barátaink vagy munkatársaink mellett ülünk. A légiutas-kísérők ilyenkor azonban sokszor a segítségünkre sietnek, még akkor is, ha egyes utasok ellenállnak.

Mitra Amirzadeh orlandói légiutas-kísérő nemrégiben elárulta azt a jól bevált trükköt, amit azokkal az önző utasokkal szemben vet be, akik nem hajlandóak ülést cserélni egy kisgyermekes család tagjaival.

A stewardess módszere, hogy büntetésként a makacs utasokra bízza az egyedül ülő gyermekek szórakoztatását és felügyeletét.

Ezzel gyakorlatilag bébiszitterré teszi a helyükhöz mindenáron ragaszkodó utasokat az utazás teljes idejére.

Ez is a javadra válhat! Repülés gyerekkel – tanácsok a stewardesstől

Fotó: Shutterstock

Amirzadeh azonban hozzátette, hogy — a sok általuk alkalmazott trükk mellett — párok esetében csak ritkán alkalmazza ezt a taktikát. Ennek elsődleges oka, hogy nem szeretné, ha a fizető utasokat arra kényszerítenék, hogy szinte bárkivel egyből helyet cseréljenek. Ezzel ugyanis sok utas hamar leszokna a feláras előzetes ülőhegyválasztás lehetőségéről.

A repülőjáratokon az üléscsere etikettje az elmúlt időszakban gyakran előkerülő, forró vitatéma lett, mivel az előre lefoglalt ülőhelyek árai az egekbe szöktek.

Ez is érdekelhet: 10 dolog a repülésről, amit sosem mertél megkérdezni

Az Independent cikke erre példaként felhozza azt a februári esetet, amikor a többség kiállt amellett az utas mellett, aki nem volt hajlandó átadni business osztályú ülését annak a nőnek, akinek a férje a turistaosztályról ült volna át mellé.

Egy nőt pedig hasonlóképpen megdicsértek tavaly márciusban, amiért nem volt hajlandó helyet cserélni átadnia egy idegen család egyik tagjának.

AMI MÉG ÉRDEKELHET