Szakértők szerint ez az autó lehet „Európa legjobb vétele" idén

byd
Ahmet Furkan Mercan/Anadolu/Getty Images

30 európai ország 30 autós szakújságírója pontozta az újabb autómodelleket. Az Autobest 2024-es, Luxemburgban tartott díjátadó gáláján a legtöbb pontot kapó modell, azaz Európa legjobb vétele” idén egy olyan villanyautó lett, ami Európában még csak most mutatkozott be.


A BYD modellje várható „Európa legjobb vételének” 2024-ben

2024-re vonatkozóan a szakértők a kínai BYD Dolphin villanyautójának előlegezték meg az „Európa legjobb vétele” címet – Mögötte a második a Hyundai Kona, illetve a harmadik a Jeep Avenger.

Az újságírók a Dolphin kényelmét, vezetési élményét, valamint a kompakt méreteihez képest a tágas utasterét emelték ki, de kiemelkedőnek találták a kedvező ára (az induló ár durván 10,8 millió forint 44,9 kWh-s akkumulátorral), a hosszú garanciaideje, a kedvező üzemeltetési költsége, a gazdag felszereltsége és a fejlett technológiája miatt is – írja a Haszon.

Ez is érdekelhet: Mely országokban közlekednek az utak bal oldalán?

A modell hossza 4290 mm, szélessége nyitott külső tükrökkel 2012 mm, a tengelytávja 2700 mm. Az e-platform 3.0 technológia által biztosított előnyöknek és a rövid első és hátsó túlnyúlásnak köszönhetően az utastér rendkívül tágas.

A csomagtartója 345 literes, de a hátsó ülések lehajtásával 1310 literre bővíthető. Az akkumulátora lehet 44,9 vagy 60,4 kWh-s, amelyek a WLTP ciklus szerinti vegyes hatótávolságot tekintve 340, illetve 427 kilométer megtételére teszik alkalmassá egyetlen töltéssel.

Olvastad már? Tudtad? Ezeket az autókat mind Szlovákiában gyártják

www.instagram.com

„Büszkék vagyunk az elsőségünkre, hiszen azt autós szakújságírók nemzetközi csapatától kaptuk. Biztos vagyok abban, hogy ez a díj felkelti majd a vásárlók érdeklődését is, és figyelmüket márkánkra irányítja. A BYD Dolphin olyasmit kínál, ami ritkaságnak számít a villanyautók piacán: kiváló ár-érték arányt. Gazdag alapfelszereltséget nyújt elérhető áron, így téve elérhetőbbé az elektromos autózást a lehető legszélesebb vásárlói kör számára"

- idéziMichael Shút, a BYD Europe vezetőjét az Autószektor.

2024 legjobb személyautói 

Ugyan 2024 Év Autóját csak február 26-án fogják bejelenteni a Genfi Autószalonon, de az 59 tagú, szakújságírókból álló szakértői zsűri már készített egy 28, később egy hét modellből álló szűkített listát, amit nemrég közöltek.

A szakemberek kizárólag olyan idei autómodelleket vizsgáltak, amelyek legkésőbb 2023 végéig legalább öt európai piacon kaphatók lesznek. A hetes listájukra több tisztán elektromos meghajtású autó is felkerült, ami nem meglepő, hiszen már 2023 Év Autója is a tisztán elektromos hajtású Jeep Avenger lett.

Íme a döntősök:

  • BMW 5-ös sorozat (G60);
  • BYD Seal;
  • Kia EV9;
  • Peugeot E-3008/3008;
  • Renault Scenic;
  • Toyota C-HR;
  • Volvo EX30.
AMI MÉG ÉRDEKELHET