A legjobb karácsonyi ajándékok vagány gyerekeknek

Ugye, hogy te is mindig akartál egy vadkamerát? Most álcázhatod ajándéknak!

Fotó: Shutterstock

Nem mintha a gyerekeknek nehéz lenne ajándékot venni, na meg úgyis a Jézuska/angyalkák/Télapó és társai hozzák, de azért van egy pár ötletünk, ami még a szülőknek is örömet fog okozni. Ráadásul hasznos ajándékok, amik közelebb hozzák a természetet az emberhez. Kedves Jézuska, kiegészíthetem a gyerekem listáját?

Ki szól az ágak közül?

„Az erdőt járva nem könnyű észrevenni a lombok között megbúvó madarakat. Ha megtanulod felismerni a fitiszfüzike dallamos énekét vagy az örvös galamb megnyugtató búgását, egy új világ tárul eléd az erdei séták során." – írja a HVG Könyvek kiadó a könyvajánlóban. Ez a hangoskönyv ismeretterjesztő információkat tartalmaz az állatokról és egy interaktív könyvsorozat része, melyben a többi kötet is remek: vannak vízi állatok, afrikai állatok és éjszakai állatok is.

Teleszkópos zsebhorgászbot

Ez a praktikus kis zsebpeca a szó szoros értelmében elfér a zsebben, de olyan hosszúra húzhatod ki a teleszkópját, hogy azzal valóban horgászni tudj. A legapróbb hátizsákokban is elfér!

Varázsgömb kis fotósoknak

A fotógömb egy nagyon egyszerű kellék, amellyel fantasztikus, művészi képeket lehet készíteni. A gyerekek kreativitása pedig végtelen, úgyhogy a következő kiránduláson mehet is a kísérletezés a gömbbel és az okostelefonnal!

Igazi Montessori ajándék

Az Insectum webshopjában olyan preparált, különleges ízeltlábúak közül válogathatunk, amelyeket nálunk, a hazai erdőkben és mezőkben nem láthatunk. A képen látható hátborzongató indiai tarantula például biztosan nem jön szembe a Bükkben... A preparált bogarak és rovarok ízléses, választható színű keretben vannak, így igényes ajándékként szolgálhatnak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Nézzétek, mennyivel mentem!

Ez a vezeték nélküli bicikli-komputer más szintre emeli a kis bringások kirándulási élményét. A könnyen felszerelhető kütyü méri a sebességet és a megtett utat is. Ennek egészen biztosan örül minden két keréken száguldozó kis kalóz, zsivány és bandita.

Tabletezés helyett vadkamera 

Ha ezt a szuper vadkamerát adod ajándékba, ne felejts el hozzá SD-kártyát és elemet is venni. Ha pedig olyan szerencsések vagytok, hogy kertes házban, erdő mellett laktok, vagy visszajár hozzátok egy vad, akkor garantáltan a vadkamera felvételeit fogjátok esténként pörgeti, nem a Netflixet. Megunhatatlan karácsonyi ajándék lesz!

Walkie-talkie szett tesóknak

A walkie-talkie klasszikus, örökzöld és tényleg sokáig használják a gyerekek: óvodástól tinédzserkorig jolly joker ajándék minden kalandornak. Ez a szett 3 kilométeres hatótávú és 8 db (AAA) elem kell hozzá – majd a nyári táborok idején se feledkezzünk meg róla.

AMI MÉG ÉRDEKELHET