Spanyolországba kell utazni, ha Európa legzöldebb környezetében pihennénk

Sorozatban ötödször bizonyult ebben a kategóriában a legjobbnak a népszerű úti cél.

Madrid, Spanyolország

Kontinensünk tele van fenntartható úti célokkal, legyen szó akár sétáló városról, egy remekül kialakított tömegközlekedéssel rendelkező helyről vagy olyanokról, ahol rengeteg zöld terület áll a lakosok és a turisták rendelkezésére. Az ENSZ egy friss felméréséből most az derült ki, hova kell utaznunk, ha Európa legfabarátabb" helyét látogatnánk meg.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete által megítélt díjat immáron ötödik éve Madrid kapta meg. A város nemcsak fáinak, hanem rengeteg parkjának, egybefüggő zöld területeinek köszönhetően nyerte el a „Világ legfásabb városa" címet viselő titulust – sorozatban már ötödik alkalommal.

Ezt is olvasd el! A spanyolok boldogságának 8 titka, amiket mi is elleshetünk tőlük

A győzelem annak köszönhető, hogy a 3,3 millió főt számláló spanyol főváros felelt meg a legjobban a városi zöldfelületek iránti elkötelezettség öt szabványának.

Fotó: Vitaliy Zamedyanskiy/Unsplash

A TimeOut cikke szerint ide sorolandó a fák kezelésével foglalkozó struktúra fenntartása, a fák naprakész összeírása és leltára, a pénzügyi források elkülönítése, a fák gondozására vonatkozó jogszabályok és szabályozások létrehozása, valamint a környezettudatosságot elősegítő akciók szervezése.

2019 és 2023 között 210 ezer új fát ültettek városszerte, illetve a madridi tanács elkötelezte magát amellett, hogy a következő években további fél millió palántát telepítenek.

Ez is érdekelhet: Zágráb, a zöld főváros

A világszervezet nem titkolt célja, hogy programjaival ösztönözze a nagyvárosok vezetőit, hogy minél zöldebb környezetet teremtsenek meg a központban lakók számára.

Jelenleg pedig úgy tűnik, hogy Madridban áll a legközelebb egymáshoz a természet és az ember.

​Madrid legjobb parkjai és kertjei

Az El Retiro, a Casa de Campo, a Parque del Oeste, a Madrid Río vagy a Parque Juan Carlos csak néhány a Madridban található csodálatos parkok és kertek közül, amelyek kihagyhatatlanok, ha már a csodálatos spanyol városban járunk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET