A legjobb lengyel víziparkok, közel a szlovák határhoz

Ha már bejártuk az összes szlovákiai aquaparkot, és szeretnénk valami újat kipróbálni, itt az ideje felfedezni a környező országok kínálatát.

Fotó: Terma Bania

Cikkünkben ezúttal a szlovák–lengyel határhoz közeli aquaparkokra fókuszáltunk. Íme néhány, ahová érdemes ellátogatni.

Aquapark Chocholowskie Termy

Fotó: Chocholowskie Termy

Határátkelő: Suchá Hora, mintegy 3 kilométerre

A lengyel Podhale régió legnagyobb termálfürdő-komplexuma mintegy három négyzetkilométernyi vízfelületet és harminc lenyűgöző medencét jelent. Nem hiányoznak a gejzírek, zúgók, csúszdák, van hullámfürdő, hidromasszázs és homokos part is. A gyógyfürdőrészlegen kénes és sós vizet találunk. Kipróbálhatjuk a fürdőruhás száraz szaunát vagy a sóbarlangot is.

Még valami: Az idelátogatók az aquapark közelében több érdekességet megtekinthetnek, mint a Park Linowy Chocholow, Muzeum Oscypka Zakopane vagy a Muzeum Be Happy Zakopane.

Ez is érdekelhet: Túrázók, figyelem: a 3 legjobb szlovák célpont idén télre

Egyébként Chocholów község szerepel az UNESCO Világörökség listáján, a közeli Dolina Chochołowska pedig a Lengyel-Tátra legnagyobb és leghosszabb völgye.

Termy Bukowina

Fotó: Termy Bukowina

Határátkelő: Lysá Poľana, 10 kilométerre

A Termy Bukovina aquapark Európa egyik legmodernebb termálfürdő-komplexuma. Összesen húsz, kültéri és beltéri, 30-38°C-os, ideális ásványianyag-tartalmú, gyógyhatású vízzel feltöltött medencében ejtőzhetünk. A létesítményben vannak pihenő- és úszómedencék, valamint hidromasszázs-medencék is, aminek köszönhetően tényleg minden látogató megtalálja itt a számítását. A Termy Bukovina aquapark ráadásul több érdekes lehetőséget is kínál, például az egész éjszakát a medencénél tölthetjük.

Aquapark Olza (Park Wodny Olza)

Fotó: Komplex Zagroń Istebna

Határátkelő: Skalité-Zwardoň, 19 kilométerre

A Park a Beszkidek szívében található, és egy nagy üdülőközpont része, ahol télen a vizes szórakozás mellett síelhetünk is. Bár a területe elmarad a legnagyobb aquaparkokétól, a látogatók itt sem maradnak le semmiről, erről meggyőződhetnek a 70 méter hosszú csúszdán vagy a vadvízi folyón. A szaunázás szerelmesei száraz és gőzszaunát is használhatnak. Meg kell említeni a lazító barlangfürdőt és a tipegőknek létrehozott minimedencét.

Aquapark Terma Bania

Határátkelő: Podspády, 12 kilométerre

A Terma Bania modern SPA komplexuma rendkívül magas színvonalon egyesíti az aquaparkot a termálfürdővel. Három zónára van osztva: relax zone, fun zone és szaunárium. Összesen 14 medencét találunk itt, a csúszdák összhossza 300 méter, de vannak gejzírek, vízágyúk, pezsgő- és hullámfürdők, időjárástól és külső hőmérséklettől független élményelemek, és természetesen rengeteg szórakozási lehetőség a gyerekek számára. A kül- és beltéri medencék 34-38°C-os termálvízzel vannak feltöltve. A létesítményben a gyerekek sem fognak unatkozni, és minden idelátogató élvezheti a Magas-Tátrára nyíló festői kilátást.

Lazíts, élvezd, wellnessezz, szaunázz!

Fotó: Terma Bania

From Your Site Articles
AMI MÉG ÉRDEKELHET