Tri efekty, pre ktoré sa oplatí tankovať vylepšené palivá do áut

Na slovenskom trhu prednedávnom Slovnaft predstavil svoju novú generáciu palív. S názvom EVO Plus ich nájdete tak v benzíne, ako aj v nafte. V každom z nich sú vylepšené inak, no prinášajú tri efekty, ktoré vás môžu presvedčiť, prečo by ste mali tankovaciu pištoľ nabudúce priložiť k nádrži vášho auta práve s nimi.

Foto: Shutterstock

Pod názvom inteligentná EVOTECH formula sa skrývajú špeciálne aditíva, ktoré Slovnaft pridáva do všetkých svojich palív. Ich cieľ je jednoduchý a komplikovaný zároveň: čistiť motor vášho auta, zabrániť korózii a znížiť penivosť pri tankovaní. Čistejší motor nestráca na výkone a nezvyšuje sa jeho spotreba ani emisie. A to sú parametre, ktoré chceme od svojho auta všetci.

Dostaňte zo svojho auta lepší výkon

www.youtube.com

Slovnaft Evo Plus - pretože EVOlúcia nikdy nekončí

Či už jazdíte na benzín, alebo naftu, EVO Plus vám pomôžu k ich vyššiemu výkonu. Pri benzínových motoroch sa vyšší obsah aditív stará o nižšie vnútorné trenie pohybujúcich sa častí motora. Ten má plynulejší chod aj lepší výkon. Pri naftových motoroch sa dosiahlo s palivami EVO Plus vyššie cetánové číslo. Toto číslo udáva rýchlosť vznietenia naftového paliva. Vďaka zvýšeniu cetánového čísla v novej generácii palív sa nafta rýchlejšie vznieti, čo je základ dobrého fungovania dieselových motorov.

Predĺžte život motoru svojho auta

www.youtube.com

Životnosť motora

Podobne ako prací prášok pri praní bielizne, molekuly v EVOTECH formule na seba naviažu usadeniny v motore a z palivového systému ich odstránia. Usadeniny sa tvoria bežne a nemožno ich z prostredia úplne vylúčiť. Nájdete ich tak na nasávacom ventile, ako aj v otvoroch vstrekovacej trysky paliva. Ak jazdíte na staršom aute či na aute prémiovej značky, zvážte používanie prémiových palív, ktoré eliminujú tieto usadeniny. Ak patríte k šoférom bežného auta na slovenských cestách, prémiové palivá na odstránenie usadenín by ste mali natankovať aspoň pri každom treťom natankovaní – a tiež pred dlhšími cestami.

Jazdite s nižšími emisiami

Foto: Slovnaft

Náš vplyv na životné prostredie môžeme zmeniť nielen revolučnými krokmi, ako je napríklad kúpa elektromobilu. Dá sa to aj evolučnými krokmi; v tomto prípade EVOlučnými krokmi. Nové palivá EVO Plus totiž vedú k efektívnejšiemu spaľovaniu. A len efektívne spaľovanie paliva zníži emisie vášho auta na minimum. Zároveň vám dobre fungujúci motor zníži spotrebu, čo privítate v časoch, keď sa všade hovorí len o zvyšovaní cien za energie. Vy môžete zefektívniť energiu, ktoré vaše auto potrebuje pre pohyb – stačí sa zastaviť na tej správnej servisnej stanici po správne palivo.

Foto: Slovnaft

AMI MÉG ÉRDEKELHET