​Jedna z najkrajších talianskych destinácií má letisko

Významný moment v živote regiónu pobrežia Amalfi.

Pobrežie Amalfi

Foto: Unsplash

Taliansko so svojimi rozprávkovými plážami, romantickými dedinkami a vynikajúcou gastronómiou je bezpochyby jednou z najobľúbenejších európskych destinácií. Zatiaľ čo do veľkých miest, ako sú Rím a Benátky, sa dostanete ľahko, do niektorých obľúbených regiónov je to trochu komplikovanejšie. Pobrežie Amalfi patrí do tejto kategórie, ale novinkou je, že sa to čoskoro zmení.

Pobrežie Amalfi so svojimi farebnými domčekmi a strmými útesmi je jedným z najobľúbenejších talianskych regiónov, ale v súčasnosti je jeho návšteva pre odľahlosť miesta od letísk pre zahraničných cestovateľov pomerne zložitá. Teraz sa však zdá, že na cestu do Amalfi, Sorrenta alebo Positana nebudete musieť dlho čakať bez prestupu, pretože.

Otvorenie letiska Salerno Costa D'Amalfi je naplánované na júl 2024.

Samotné letisko nie je nové, ale už nejaký čas nie je otvorené pre komerčné lety. Komplex, pôvodne vojenská základňa, bol postavený v roku 1926 a okrem leteckej školy slúžil ako hasičská stanica a neskôr ako súkromné letisko. V rokoch 2007 až 2016 mohli na jeho dráhach pristávať komerčné lety, ale pred ôsmimi rokmi ho zatvorili. Tento rok bude obnovené, pričom prvé lietadlá vzlietnu 11. júla.

Letisko sa nachádza neďaleko centra, 45 km od Amalfi a 21 km od Salerna.

Prvé lety bude prevádzkovať španielska spoločnosť Volotea, ktorá bude v júli odlietať do Nantes vo Francúzsku a Cagliari na Sardínii. Po nich budú v septembri nasledovať lety do Verony a Catanie a postupne sa pridajú ďalšie lietadlá leteckých spoločností.

Dráha už bola predĺžená a úplne nový terminál pre cestujúcich, postavený z prírodných a udržateľných materiálov, by mal byť dokončený do roku 2027.

Je dôležité poznamenať, že hoci bude letisko v prevádzke od júla, jeho výstavba bude pokračovať: podľa Time Out sa konečnej verzie, ktorá privíta šesť miliónov cestujúcich ročne, dočkáme okolo roku 2043.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.


AMI MÉG ÉRDEKELHET