Čo vás čaká, ak sa chystáte na chorvátske alebo grécke pobrežie

V oblasti cestovného ruchu by mohli padnúť rekordy.

Foto: Shutterstock

V roku 2024 znamenal predĺžený veľkonočný víkend na mnohých miestach začiatok turistickej sezóny: tak tomu bolo aj v Chorvátsku. Aj grécky cestovný ruch očakáva rekord v počte turistov, ktorí tento rok navštívia ich krajinu.

Viac ako 110 000 turistov, ktorí počas veľkonočného víkendu strávili na chorvátskom pobreží takmer pol milióna nocí, znamená, že turistická sezóna v Chorvátsku v roku 2024 sa začala úspešne, aj keď tieto čísla sú takmer rovnaké ako pred rokom, keď boli sviatky o dva týždne skôr.

Foto: Pixabay

Najväčší podiel dovolenkárov pochádzal z Nemecka a Rakúska, ale podľa VG v Chorvátsku oddychovalo aj veľa Slovincov a Talianov.

Rekordná sezóna pre chorvátsky cestovný ruch bola mimochodom ešte v roku 2019, keď si krajinu ako dovolenkovú destináciu vybralo viac ako 21 miliónov ľudí, ktorí strávili celkovo 110 miliónov nocí.

Tento rok však miestni obyvatelia opäť očakávajú obrovské davy ľudí, takže ak sa chystáte do Chorvátska v hlavnej sezóne, pripravte sa na turistami preplnené miesta v obľúbenejších destináciách.

POKIAĽ IDE O GRÉCKO

Foto: Unsplash

Podľa predbežných rezervácií a prognóz cestovných kancelárií by rok 2024 mohol byť najrušnejším rokom v histórii gréckeho cestovného ruchu, ale už minulý rok bol pre miestny úrad pre cestovný ruch rekordný − v roku 2023 navštívilo Grécko 30 miliónov návštevníkov, ktorí priniesli sektoru hotelierstva príjmy vo výške približne 18 miliárd eur.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.


AMI MÉG ÉRDEKELHET