Prežite tohtoročnú dovolenku ako celebrita

Kde čerpali inšpiráciu do svojej kreatívnej práce velikáni svetového umenia, módy,či filmu v minulosti? A kde dovolenkujú celebrity dnešných dní, ktoré poznáme inak len z hudby a kín či televízie? Pozreli sme sa na dovolenkové inšpirácie u slávnych svetových tvorcov a umelcov.

Foto: Getty Images Hungary

Čo si predstavíte, keď sa povie dovolenka? More, hory, spoznávanie nových miest, nejaké tie túry, ležanie v záhrade či na balkóne, nejaký dobrý drink, skúšanie nových jedál, nákupy? Každý potrebuje občas dovolenku. Načerpať silu, oddýchnuť si, získať novú inšpiráciu, jednoducho vypnúť mozog. Každý si dobíja baterky inak. Či ste vyznávačom aktívnej alebo pasívnej dovolenky, poďte sa s nami inšpirovať, kam za dovolenkou a oddychom chodili či chodia slávne osobnosti.

Pablo Picasso

Foto: 123rf

V elegantnej štvrti Juan-les-Pins na juhu Francúzska, ktorá je známa dlhými pieskovými plážami, chodil oddychovať Pablo Picasso. Najprv s manželkou a ďalšie roky sem vzal niekoľko svojich mileniek. Cez deň polihovali na malebných plážach s drinkom v ruke a keď zapadlo slnko, odišiel do svojho provizórneho štúdia v stredovekom zámku Chimeau v neďalekom Antibes. Oddýchnutý, s veľkou dávkou inšpirácie, tu namaľoval 23 obrazov a 44 kresieb. Všetko venoval zámku, vďaka čomu sa z neho stalo prvé múzeum venované Picassovi.

Salvador Dalí

Foto: Getty Images Hungary

Najznámejší španielsky surrealistický maliar sa narodil vo Figueres na španielskom pobreží Costa Brava a svoje detstvo strávil v neďalekej rybárskej dedine Cadaqués. Niektoré z jeho prvých obrazov boli krajiny v štýle impresionistov, zachytávajúce olivové háje, budovy s bielymi stenami a trblietavé vody malebného prímorského mesta, kde mala jeho rodina letné sídlo. Práve tu spoznal vtedy len 25-ročný Salvador svoju životnú lásku a budúcu manželku Galu, ktorá bola preňho obrovskou múzou. O desať rokov staršia Gala bola najprv iba jeho milenkou a neskôr, keď sa zobrali, sa tu natrvalo usadili a kúpili si rybársku chatu severne od mesta, ktorá sa pýšila idylickým výhľadom na Stredozemné more. Dalí miloval toto prostredie pre jeho ticho a scenériu a nazval ho najlepším miestom na svete.

Charlie Chaplin

Foto: Pixabay

Tichá írska dedina Waterville bola v minulosti dovolenkovým cieľom mnohých cestovateľov. No nikto nemiloval toto miesto viac než obľúbený komik nemého filmu Charlie Chaplin. Svoju dovolenku s rodinou trávil rok čo rok v hoteli Butler Arms. Keďže sa do mesta vracal každý rok a zamiloval si to tu, na pamiatku mu dali postaviť bronzovú sochu priamo v strede mesta. Socha s pamätnou tabuľou pripomína prázdninové časy a mesto týmto spôsobom vyjadruje vďaku za jeho prítomnosť. Okrem sochy sa dnes v malom mestečku pravidelne koná filmový festival Chaplin ako spomienka na roky prázdnin, ktoré tu strávil.

Gianni a Donatella Versace

Foto: 123rf

Gianni a Donatela často navštevovali severné Taliansko - Lombardiu. Gianni počas svojho života vlastnil vilu Fontanelle pri jazere Como. Keď sa panské sídlo pri jazere Maffiore objavilo na predaj, Donatela neváhala. Kúpila tu 20-spálňovú prázdninovú vilu za 5,6 milióna dolárov. Toto sídlo bolo v minulosti obľúbeným miestom stretnutí kultúrnych ikon ako Walt Disney či Ernest Hemingway. Tieto jazerá sú vyhľadávanými miestami celebrít aj na svadobné obrady. Okolité mestá poskytujú luxusné útočiská. Nádherná scenéria, nádherné pobrežia a malebné záhrady tak lákajú pre dovolenkový cieľ množstvo zahraničných hviezd. Toto miesto často navštevuje aj Madonna.

Kendall Jenner, Gerard Butler, Ariana Grande a Leonardo DiCaprio

Foto: 123rf

Všetky hviezdy majú jedného spoločného menovateľa. Slnečný grécky ostrov Mykonos. Ostrov je vyhľadávaný pre jeho nočný rušný život, ale aj nádherné západy slnka vpíjajúce sa do mora. Elegantné vily s nekonečnými bazénmi, pláže s pokojným morom, zábavnými športami či kaviarňami a prepychové päťhviezdičkové hotely vyjadrujú nepopierateľný zmysel ostrova pre luxus a komfort. Spolu s gréckou pohostinnosťou, skvelým jedlom, módnymi butikmi a modrým nebom nad hlavou, toto všetko láka bohaté a slávne osobnosti z celého sveta. Medzi nimi napríklad aj známu slovenskú topmodelku Andreu Verešovú.

Emma Stone, Dakota Fanning a Rihanna

Foto: Getty Images Hungary

Asi nikoho neprekvapí, že tieto nežné ženy sú nenapraviteľné romantičky. Preto sú častými návštevníčkami najzamilovanejšieho mesta na svete – Paríža. Paríž je mestom svetiel, ktoré ponúka umenie, módu, kultúru, ale aj luxus, a tak tvorí vyhľadávaný cieľ pre viacero celebrít. Mesto je plné luxusných showroomov, umeleckých galérií, múzeí, pamiatok, architektúry a pre nežnejšie pohlavie najmä centrom veľkolepých nákupov v rozprávkových butikoch. Rihanna sa pri jednej zo svojich návštev povozila na miestnej atrakcii a natočila aj krátke video do klipu priamo pod Eiffelovou vežou. Taktiež je pravidelnou účastníčkou módnych prehliadok od svetových návrhárov.

AMI MÉG ÉRDEKELHET