Londonban jártunk – Mutatjuk, mit érdemes megnézni karácsonykor

Éld át Londonban az év legvarázslatosabb időszakát, amikor decemberben kigyúlnak a karácsonyi fények.

Fotó: Shutterstock

A brit főváros ragyogó díszei és karácsonyi kivilágítása évről évre rengeteg látogatót vonz. Fedezd fel velünk, 2023-ban melyek London legszebben kivilágított helyei.

Az Oxford Street karácsonyi fényei

Fotó: Oxford Street

Az idei karácsonyi díszítéssel visszatértek az Oxford Street fölé a függő csillagok, így a nyüzsgő utca felett mindig csodálatos az égbolt. A forgalmas bevásárlóutcát újrafelhasznált műanyagból készült fények világítják meg, 300 000 LED égőt beleértve. London legismertebb bevásárlóutcája igazi csodaországgá változott. A csillagok egyébként jótékony célt is szolgálnak, kórházban lévő gyerekeknek igyekeznek szebbé tenni a napjaikat.

Ha már London: A Netflix-sztár Bridgerton gyönyörű angol helyszínei

Csengők és karácsonyfa a Covent Gardenben

Fotó: Drive Magazine

Sétáljunk a Covent Garden utcáin, amelyek az ünnep közeledtével téli mesevilággá változnak. A Covent Garden karácsonyi fényei között találunk óriási csengőket, díszeket, szánkókat és tükörgömböket, ezeknek köszönhetően szinte ragyog ez a 19. századi tér. Álljunk meg egy kis időre a 18 méter magas karácsonyfa mellett, ahol utcazenészek gondoskodnak a jó hangulatról. A karácsonyi díszítés ezt az egykori piacteret London egyik legvarázslatosabb helyszínévé változtatja.

Új díszítés a Carnabyn

Fotó: Drive Magazine

A Carnaby Street egy ragyogó színekkel és kreativitással teli karácsonyi színház egyenesen London szívében. Fedezzük fel a főváros egyik legszebb negyedét, ahol minden évben más témájú a díszítés. Nézzük meg a Carnaby Universe fényinstallációt is.

Ez is érdekelhet: Nincs kedved messzire utazni? Autóval is könnyen elérhető karácsonyi vásárok

Az angyali Regent Street

Fotó: Drive Magazine

London központjának egyik legnagyobb és legnépszerűbb bevásárlóutcája az első utca volt a fővárosban, amely karácsonyi díszkivilágítást kapott – már 1954-ben. A „Spirits of Christmas” felirat csillogó angyalokkal idézi meg a karácsonyi varázst.

Koronázási ékszerek a Bond Streeten

Fotó: Drive Magazine

London luxus bevásárlónegyedének díszeit idén a koronázási ékszerek inspirálták. Az új kiállítás tervezése már 2021-ben megkezdődött, II. Erzsébet platinajubileumára készülve. Az uralkodó halála után a kiállítás az elhunyt királynő előtti tiszteletadásként folytatódott. A nagy áruházak, mint a Dior és a Chanel, ezúttal is fotókra csábítanak, a Ralph Lauren pedig idén is olyan karácsonyfát állított, amely jótékonykodásra sarkall.

Karácsonyi vásár és a London Eye

Fotó: Drive Magazine

Ne hagyjuk ki az ikonikus látnivalónak számító London Eye-t, amely idén csak tíz napig, december 15-től 25-ig fog karácsonyi dizájnban pompázni. A Temze sosem volt még annyira elragadó, mint amikor a Southbank Centre és a London Eye közötti karácsonyi vásár pislákoló fényeit veri vissza. A standokról áradó illatok már messziről csábítják a látogatót, hogy megkóstolja a szezonhoz illő specialitásokat vagy a forralt bort. Karácsonyi vásárt találunk a Covent Gardenben, a Leicester Square-en, a Trafalgar Square-en, Kingstonban, Greenwichben és a Hyde Parkban is.

Korcsolyázzunk Londonban!

Fotó: Somerset House

A legjobb hangulatú jégpálya szerintünk a 18. századi Somerset House udvarán van. Figyelem! Foglaljunk előre időpontot, vagy érkezzünk egész óra előtt, és vegyünk jegyet a helyszínen. Az esti korcsolyázásra már jó előre elfogyhatnak a helyek. Kipróbálhatjuk a Hanover Square 20 szám alatti jégpályát vagy a Glide jégpályát is, ahonnan a folyóra és egy vintage stílusú vidámparkra nyílik kilátás. De korcsolyázhatunk a Hampton Court Palace vagy a Canary Wharf jégcsarnokában, a Covent Gardenben, a Hyde Parkban és a Natural History Museum mellett. A legnagyobb fedett jégpályát a Kingdom of Winterben találjuk.
AMI MÉG ÉRDEKELHET