Ezt az ausztrál szigetet egyszerre csak 400 turista látogathatja meg

Csupán 15 négyzetkilométeren terül el.

Lord Howe-sziget

A varázslatos természeti értékekkel megáldott Lord Howe-sziget Ausztrália keleti oldalán helyezkedik el, és szépsége ellenére csak kevesen ismerik. Ez valószínűleg azért is van így, mert a szigetet egyszerre csupán csak 400 ember látogathatja meg, de nekik csodás élményben lehet részük.

A Csendes-óceánon fekvő sziget közigazgatásilag ugyan Ausztráliához tartozik, ám a szigetet nagyjából 600 kilométer választja el tőle. A Lord Howe-sziget a becslések szerint hétmillió évvel ezelőtt keletkezett egy vulkánkitörés következtében.

Érdekessége, hogy partjaira véletlenül bukkantak csak rá a brit tengerészek, amikor 1788-ban a Norfolk-szigetekig szerettek volna eljutni.

A sziget lakossága jelenleg sem haladja meg a négyszáz főt, nagy részük pedig az északi régióban él. A déli területeket javarészt erdők borítják, és itt található a legmagasabb pontja is, a 875 méter magas Gower-hegy, ami tökéletes a túrázásra.

A nyugati part mentén húzódó korallzátonyok megannyi állatnak adnak otthont; a sziget környékén gyakran találkozhatunk például teknősökkel, bálnákkal és színes halakkal is. A helyi ökoszisztémának köszönhetően nagyjából 200 madárfaj is jól érzi itt magát, az endemikus fajok közé tartozik például a barna bozótguvat is, ami valaha a világ egyik legritkább madarának számított.

A négyszáz fős korlátozást pontosan a gazdag élővilág védelmének érdekében hozták létre.

A Lord Howe-sziget egyébként 2007 óta az ausztrál nemzeti természeti örökségek részét képezi, de az UNESCO már 1982-ben felfigyelt rá.

A vulkanikus szigetet elsősorban természetközeli élményekért, mint például: búvárkodásért, biciklizésért, kajakozásért, és persze a strandolásért szokták meglátogatni. Szerencsére itt az év egészében kellemes a hőmérséklet, ami a legtöbbször 20 és 30 Celsius-fok között ingadozik.

AMI MÉG ÉRDEKELHET