Kevesebben juthatnak be a Louvre-ba

Viszont aki bejut, akár még élvezheti is.

Louvre Mona Lisa
Fotó: Shutterstock
A világ egyik legjelentősebb múzeuma úgy döntött, korlátozza a látogatók számát, hogy a kezdő múzeumozók ne riadjanak vissza a megdöbbentő tömegtől. Ha így nehezebben is jutunk majd jegyhez, biztosan megéri a nyugalmasabb légkör a türelmet.

A Louvre épülete nem csupán Párizs egyik szimbóluma, de a világ egyik legfontosabb és legnagyobb (73 ezer négyzetméter) múzeuma is. Olyan hatalmas, és olyan sok híres mű látható benne, hogy az idegenvezetők azt szokták javasolni, hogy több napot is szánjunk rá, ha megtehetjük. Tudtad, hogy 8 hónapba telne, ha minden egyes alkotást alaposan szemügyre akarnál venni az épületben?

Fotó: Shutterstock

Covidi heuréka

Fotó: Shutterstock

A Covid-járvány előtt, 2019-ben a Louvre napi látogatószáma elképesztően magas volt, átlagosan 45 ezer belépőt adtak el naponta, ám most a múzeum vezetősége bejelentette, hogy a túlzsúfoltság csökkentése érdekében napi 30 000-re korlátozza az eladott jegyek számát. Laurence des Cars, a Louvre igazgatója azzal indokolta a lépést, hogy a múzeum „élvezetes élményt akar nyújtani, különösen azoknak, akik először járnak a múzeumban”.

Tehát az új szabályzat harmadával csökkenti a múzeum látogatóinak számát.

Ennyi volt egyébként a járványidőszak alatt is a látógatószám egészségügyi okokból, és valószínűleg ebben az időszakban döbbentek rá, hogy ez az „egészséges" létszám egy ekkora intézményben. Más szóval, az új szabályzat célja, hogy fenntartsa a jelenlegi mennyiséget, és megakadályozza, hogy azok a korábbi szintre emelkedjenek – különösen a 2024-es párizsi olimpiára való tekintettel. Ha Párizsba mész a közeljövőben, vedd meg jóval előbb az online belépődet, így egészen biztosan bejutsz a múzeumba.

AMI MÉG ÉRDEKELHET