Nový turistický luxus na koľajniciach Egypta s talianskym šarmom

Luxusný vlak „Made in Italy“ vstupuje po Saudskej Arábii a Spojených arabských emirátoch aj do krajiny faraónov.

Foto: Arsenale Group

Talianska spoločnosť Arsenale Group uzatvorila najnovšie partnerstvo s Egyptskými železnicami na prevádzku prvého luxusného vlaku v Egypte. Tento projekt znamená zavedenie nových luxusných vlakov, ktorými sa v budúcnosti dostanete z Káhiry k Údoliu kráľov v Asuáne. Predstavuje tiež štvrtý medzinárodný projekt Arsenale po iných partnerstvách v Saudskej Arábii, Spojených arabských emirátoch a Uzbekistane.

Do Údolia kráľov luxusným vlakom

Od roku 2026 si budete môcť vychutnať jazdu z Káhiry do Asuánu na vlaku, ktorý prejde kompletnou renováciou v talianskych špecializovaných závodoch. Luxusný vlak bude zložený z 15 vagónov, so 40 kupé, v troch rôznych kategóriách, poskytujúc tak 80 miest pre pasažierov. Ponúkne zastávky v Luxore a Abu Simbele a tak si krásy Nílu budete môcť vychutnať úplne novým spôsobom, mimo tradičnej plavby riekou.

Prečítajte si aj: Luxusná jazda Orient Expressom

Foto: Arsenale Group

Vizualizácia kupé

Tento projekt má nielen posilniť turizmus, ale aj ukázať bohatú históriu, kultúru a čaro Egypta, čo sa pri putovaní železnicou priam ponúka.

Ak sa vám luxusné vlaky pri cestovaní do púštnych krajín pozdávajú, Arsenale Group toho chystá oveľa viac.

Luxus na koľajniciach Saudskej Arábie

www.youtube.com

"Dream of the Desert" - Luxury Train

V Saudskej Arábii Arsenale Group spolupracuje s miestnym železničným operátorom Saudi Arabia Railways (SAR) na vytvorení prvého luxusného vlaku v krajine, ktorý má začať prevádzku v roku 2025. Projekt "Dream of the Desert" ponúkne 40 vyšperkovaných kupé a exkluzívne výhody pre svojich pasažierov. Cestujúci sa môžu tešiť na jedinečný zážitok, ktorý ich zavedie z hlavného mesta Rijád do Qurayyatu, blízko Jordánska, a ponúkne im výhľady na rušné mestá, duny, oázy a archeologické lokality zapísané v zozname UNESCO.

Spojené arabské emiráty: Cestovanie v štýle a komforte

V Spojených arabských emirátoch Arsenale Group a Etihad Rail oznámili spustenie luxusnej vlakovej linky, ktorá spojí krajiny bohaté na dedičstvo s moderným luxusom. 15-vozňový vlak by mal predstaviť Spojené arabské emiráty a jej krásy domácim aj medzinárodným návštevníkom. Tento vlak bude premávať po železničnej sieti krajiny až k hraniciam s Ománom.

Uzbekistan: Exotika na koľajniciach

Foto: Arsenale Group

Ilustračná foto

Talianska spoločnosť oznámila v októbri 2023 aj to, že plánuje spustiť turistický vlak, ktorý bude od konca roku 2026 premávať medzi hlavným mestom krajiny a hlavnými historickými mestami Uzbekistanu. S ambíciou prepraviť až 66 pasažierov bude premávať Taškentom a Chivou cez Samarkand a Bukháru, Arsenale Group a Uzbecké železnice tak okrem blízkeho východu otvoria dvere aj objavovaniu bohatej histórie a kultúry strednej Ázie.

Mohlo by vás zaujímať: Najluxusnejší vlak sveta pre len 20 ľudí

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET