Luxushajóval a semmibe

Novembertől már utazhatunk a National Geographic legújabb, kis létszámú hajójával, akár az Antarktiszra is. Az utazás során luxus, kiszállva azonban a legzordabb valóság fogad.

Fotó: Shutterstock

Az ismeretterjesztő magazinjával világhírűvé vált National Geographic már nemcsak a lapjain, hanem többdimenziós változatban is segít eljutni a világ legizgalmasabb tájaira. Most a Lindblad hajózási vállalattal szövetkezett, hogy a kalandvágyó felfedezők didergés nélkül érkezhessenek meg az Antarktiszra.

Fotó: Lindblad Expeditions

Miután a Lindblad Expeditions 2021 júliusában vízre bocsátotta fennállásának első saját építésű sarki hajóját, a National Geographic cégcsoporttal karöltve bemutatta az Endurance testvérhajóját is, a Resolutiont. Akárcsak a National Geographic márkanév alatt futó többi hajó esetében, a Resolutiont is a világszerte több mint 40 izgalmas úticélt kínáló Lindblad Expeditions működteti. Az Endurance-hez hasonlóan a Resolution is kifejezetten a kényelmet kereső felfedezők számára készült, és a legmodernebb technológiával rendelkezik, lehetővé téve utasai számára, hogy olyan helyekre merészkedjenek, ahová nagyon kevesen jutnak el.

A hajó a Polar Class 5 osztályba tartozik (ez a legmagasabb kategória a jeges tengerekre tervezett vízi járművek között) és szabadalmaztatott X-Bow dizájnt kapott, ami nyugodtabb és csendesebb hajózást tesz lehetővé. A saját fürdőszobával, wifivel és táblagépes vezérlőközponttal rendelkező 69 kabinban összesen 126 utast tud vendégül látni.

Fotó: Lindblad Expeditions

A Resolution öt fedélzetén minden megtalálható, ami egy kényelmes sarkvidéki utazáshoz szükséges. Az utasok szabadidejükben felkereshetik a bárral kiegészített társalgót, a sporttermet, a jógastúdiót, a szabadtéri medencét, a pezsgőfürdőt vagy a kilátással rendelkező szaunát. A Lindblad Expeditions emellett a legmodernebb vetítési lehetőségek mellett fotóműhelyt is kínál az utasoknak. A két étterem mindegyike a regionális menükre összpontosít.

Fotó: Lindblad Expeditions

A hajó november 17-én indul első, 24 napos antarktiszi útjára, amely Dél-Georgiát és a Falkland-szigeteket is magába foglalja. A rövidebb utazások iránt érdeklődők számára decemberben és januárban 14 napos utakat szerveznek az Antarktiszra. A helyfoglalás már a 2022-es expedíciókra is lehetséges Resolution fedélzetére. A jövő évi listán, többek között, Alaszkába, Japánba és Skóciába tartó, legtöbb 29 napos utazások is szerepelnek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET