Zimné radovánky v Tirolsku: Wilder Kaiser

Foto: skiwelt.at

Tirolský lyžiarsky areál SkiWelt Wilder Kaiser je od Innsbrucku, Salzburgu a Mníchova vzdialený dobrú hodinu. Nachádza sa teda na rozhraní Nemecka a Rakúska a pre našincov tam cesta môže trvať 5-6 hodín. Aj keď to nie je blízko, stále sa oplatí navštíviť, pretože úžasný systém tratí nám dlhšiu cestu mnohonásobne vynahradí!

Cisárske pohorie

Medzi Sankt Johannom a Kufsteinom sa rozprestiera masív Wilder Kaiser – „Cisárske“ pohorie. So svojimi majestátnymi štítmi a striebristou farbou vápenca pripomína pohorie cisársku korunu. Keď sa hory v zime zahalia do jemnej bielej, snehová prikrývka vytvorí aj zodpovedajúci cisársky plášť.

So zárukou kvalitného turizmu

Na slnečnej strane Wilder Kaiser sa nachádzajú štyri malebné mestečká Ellmau, Going, Scheffau a Söll, ktoré ponúkajú rôzne outdoorové aktivity, čistú prírodu a samozrejme aj ubytovanie vo všetkých kategóriách. Región v Prírodnej rezervácii Kaisergebirge získal viacero ocenení v mnohých oblastiach a môže sa pýšiť s prestížnou „pečaťou kvalitného turizmu“. Neporovnateľná príroda a horské zážitky v kombinácii s pestrou zmesou aktivít inšpirujú a prebúdzajú veľa radosti zo života.

Foto: skiwelt.at

Dokonalý zimný raj

SkiWelt Wilder Kaiser je jedno z najväčších súvislých lyžiarskych stredísk v Rakúsku – celková dĺžka zjazdoviek je 244 kilometrov. Buďme k sebe trpezliví: nezlyžujeme ho za jediný víkend. Oblasť je vychýrená čo sa týka snehovej pokrývky – rakúske lyžiarske strediská sú v tom aj tak neprekonateľné.

Nájdete tu všetko, čo potrebujete pre perfektný zimný oddych: klasické zjazdovky vinúce sa medzi borovicami a aj slnečné, južne orientované, čerstvo upravené zjazdovky, kde sa môžete dlhé kilometre hoci aj sami lyžovať. Nie sú tu žiadne tlačenice, pri lyžiarskych vlekoch nikdy nie sú rady a v priateľských chatkách „Hütte“ a reštauráciách vždy nájdete voľný stôl – a povestnú tirolskú pohostinnosť.

Foto: skiwelt.at

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET