Különös ausztrál állat járja a Magas-Tátra vidékeit – videó!

A kis kengurufajta láthatóan jól érzi magát.

wallaby

A Magas-Tátra újabb egzotikus lakót fogadott be, egy wallaby ugyanis – akinek természetes környezete főként Ausztrália déli része – valahogyan a Liptó havas lejtőin kötött ki még hónapokkal ezelőtt.

Az első jelentések még tavaly futottak be a Liptó környékén kóborló szokatlan állatról: többen láttak sétálni Liptószentmiklós különböző részein. A szemtanúk a városi rendőrséget időnként ki is hívták, de mire a hatóságok a helyszínre értek, az állatnak nyomaveszett.

Ez is érdekelhet: Ez az 5 állat olyan bizarr külsőbe bújt, hogy megijednénk tőlük

www.youtube.com

Kengura na Liptove má tuhý korienok. Slobodu si užívala aj v zime, stále ju nechytili

Létezését viszont bizonyítja az alábbi felvétel, mely alapján a szakemberek azt is meg tudták állapítani, hogy egy vörös nyakú wallabyról van szó.

www.youtube.com

Kengura na Liptove má tuhý korienok. Slobodu si užívala aj v zime, stále ju nechytili

Az, hogy hogyan került Szlovákiába, még mindig kétséges. Bár a hatóságok kezdetben azt gondolták, hogy egy helyi tanyáról szökhetett meg, ez a feltételezés hamar elűlt: bár a farm tulajdonosa, Benjamín Beňa megerősítette, hogy tavaly júniusban valóban elkóborolt az egyik kenguruja, az nőstény volt, ez a példány azonban hím.

Ezt is olvasd el! A Tátra legszebb tavai

Az eddigi befogására tett erőfeszítéseket megakasztotta az állat gyorsasága, de a spectator.sk cikke szerint folyamatosan próbálkoznak a biztonságos áttelepítésével.

Fotó: Shutterstock

Sokan természetesen aggódnak az állat miatt, mások viszont úgy gondolják, hogy az állat képes lesz alkalmazkodni új életkörülményeihez.

Utóbbi hozzáállást erősíti meg az állat meglepően jó alkalmazkodó képessége, mely miatt a téllel sem lesz gondja.

Angliában például már régóta élnek szökött állatkertekből származó vörösnyakú wallaby-kolóniák is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET