Színes afrikai gyöngyszem – Mauritius képekben

Színes vallásilag, kulturálisan, a gasztronómiában és geológiailag. Kicsi, és kincset ér.

Fotó: 123RF

Egész évben kellemes strandidő van, csak 1,2 millióan lakják, körbeveszi az óceán, és jól megférnek egymás mellett a gyökeresen eltérő kultúrák. Mauritius szuper úti cél karácsony után is!

Sokszínű főváros

A kelet-afrikai szigetek izgalmas múltra tekintenek vissza, ami a népesség keveredésében és a sokféle vallásban is megmutatkozik – utóbbi Mauritius építészetén is nyomot hagyott. A lakosság fele hindu, 32%-a keresztény, 17%-a muzulmán. Ennek megfelelően a csodás, színes főváros, Port Louis óvárosban mindenféle templommal, kulturális intézménnyel és étteremmel találkozhatunk.

Fotó: Shutterstock

Port Louis-i mecset

Építészet, gasztronómia, természet

Persze órákig lehetne ecsetelni, milyen csodás strandjai vannak a szigetnek, és a képek között mutatunk is csodás partokat, de van azért a strandoláson kívül más programlehetőség is: mehetsz katamarános kirándulásra, búvárkodhatsz, megnézhetsz egy csodálatos vízesést, egy vulkanikus eredetű, színpompás dombot, de akad Mauritiuson oroszlán- és krokodilpark is.

Ne feledkezzünk meg az egyedi hangulatú fővárosról, Port Louis-ról sem, ahol érdemes 2-3 napot is eltölteni, nézelődni, jókat enni, és megismerkedni a helyiekkel, akik nagyon nyitottak és vendégszeretők. Mivel a szigetállam fő bevételi forrása a turizmus, így nemcsak a kedves és segítőkész idegenvezetők fogják a szolgáltatásaikat kínálni, hanem a csalók is. Ugyanez jellemző a legnépszerűbb strandokon is, így mindig legyünk résen. Szerencsére azonban ritkán fordulnak elő nagy átverések.

Az építészet mellett a gasztronómiában is megmutatkozik a sziget lakosságának keveredése: a mauritiusiak nagy része indiai származású, de sok kreol is él a szigeteken, emellett elenyésző a kínaiak és a franciák száma. Ez a kultúrmix pedig a világ egyik legérdekesebb és legízletesebb konyháját eredményezi. A nagyon fűszeres, zöldséges, gazdag ázsiai ételek mellett helyet kapnak az európai ihletésű fogások is, mint például a vékony palacsinta, a torták vagy a bundázott ételek.

Reméljük, kedvet tudtunk csinálni egy téli, mauritiusi pihenéshez, melyről a fotók biztosan meggyőznek!

Mauritius képekben:

Fotó: Shutterstock

Hindu templom Port Louis-ban


Fotó: Shutterstock

Port Louis belvárosa


Fotó: Shutterstock

A vulkáni eredetű Hétszínű föld


Fotó: Shutterstock

Pamplemousse Botanikus kert


Fotó: Shutterstock

Chamrel-vízesés


Fotó: Shutterstock

Ile aux Cerfs hajókirándullással megközelíthető


Fotó: Shutterstock

Le Morne Brabat hegység


Fotó: Getty Images

A Maconde Ponint kilátó Mauritius ikonikus helye


Fotó: Getty Images

A búvárkodás az egyik legjobb időtöltés Mauritiuson


Fotó: Shutterstock

Végeláthatatlan trópusi strandok



AMI MÉG ÉRDEKELHET