Gasztronómiai élmények – útközben is

Van élet a hotdogon túl!

Fotó: Slovnaft

Ha Szlovákiában utazva elfogna az éhség, a Slovnaft kiemelt töltőállomásai remek melegkonyhai kínálattal várják a korgó gyomrú vendégeket. A külföldön már bevált, különleges gasztronómiai koncepció nemcsak összehangolt ételválasztékot, hanem friss limonádékat és raw desszerteket is kínál.

Mindannyian ismerjük az érzést: az éhség nemcsak az utazó éberségét teszi próbára, hanem hangulatát is befolyásolja. Legyen szó akár munkába menetelről, kirándulásról vagy családi látogatásról, a hosszabb utak elmaradhatatlan része az étkezés. Ha a kedvelt hot dog vagy bagett helyett olykor egy a nagymamánk főztjét idéző meleg ételt kóstolnánk meg, látogassunk el a Slovnaft töltőállomásokon található új Fresh Corner éttermekbe. Az első kettőt a közelmúltban nyitották meg Nyitra mellett, a Pribina gyorsforgalmi út mindkét oldalán megépült Slovnaft-Pohranice töltőállomásokon.

Fotó: Slovnaft

A házi koszt ihlette

A vendéget rusztikus elemekkel díszített belső tér és a frissen készült ételek illata fogadja. A látogató egy melegkonyhás büfé formájában ízlésesen tálalt menüsorból válogathat. Az egész nap folyamán helyben készített ételek kínálata a rendelkezésre álló készletek alapján változik. Kezdjük az első fogással: az állandó kínálatban két kiadós leves található, ilyen például a marhahúsleves vagy a házi káposztaleves – ropogós péksüteménnyel. A második fogást a szó szoros értelmében magunknak állíthatjuk össze. Választhatunk csirke- vagy sertéshússzeletet, razsnicsit, zsiványpecsenyét, grillezett vagy sült húst, de akár héjában főtt töltött krumplit is. A köretek is változatosak: parázsburgonya, rizs, kevert saláta vagy friss zöldség is kerülhet a tányérunkra.

Fotó: Slovnaft

​Válasszunk ízlés szerint

Minden nagyon egyszerűen működik: a köreteket, zöldségeket és salátát tartalmazó tányér nagysága alapján fizetünk – a kicsi 2,49-be, a nagy 5,49-be kerül. A hús darabszám szerint külön kerül számlázásra. Az ételhez szezonális házi limonádét is kérhetünk – próbáljuk ki a frissítő uborkásat vagy a lágy epreset! Az sem fog csalódni, aki a frissen facsart gyümölcsleveket részesíti előnyben, százszázalékos és kevert is szerepel a kínálatban. A desszertkínálat változó, általában könnyű raw süteményeket tartalmaz. A finom Fresh Corner kávé pedig természetesen elmaradhatatlan.

Fotó: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET