Interaktív és kóstolható gasztromúzeum nyílt Dijonban

Mindent a szemnek, a kéznek és a nyelvnek!

Nyilvánvalóan hiánypótló a macaronokról szóló installáció, de a múzeumben nemcsak csodálni, hanem főzni tanulni is lehet! Ja, és persze kóstolni. Úgy tűnik, lassan teljesen sikerül kitörölni a fejünkben tárolt képet az unalmas üvegvitrinek végetlen soráról. Irány Dijon!

Fotó: Cité de la Gastronomie Dijon

A híres Ferrandi Paris Cooking School főzőtanfolyamai is elérhetőek a Cité Internationale de la Gastronomie & du Vinben, de ez nem minden! A kulináris központ 1750 négyzetméternyi kiállítási területet foglal magában egy új épületben, amely a város szívében fekszik, nem messze az UNESCO védelem alatt álló Burgundia borvidéktől – amely Bordeaux mellett a legfontosabb borvidék Franciaországban.

Fotó: Cité de la Gastronomie Dijon

A borkóstolások, előadások, degusztációk mellett gasztronómiai témájú filmeket is nézhetünk. A múzeumban négy különálló kiállítási pavilont állítottak fel. A már említett főzőiskolában évente 110 tanulót avatnak majd be a francia konyha és cukrászat rejtelmeibe – a tanfolyam 2 műhelyben és angol nyelven zajlik.

Fotó: Cité de la Gastronomie Dijon

A Cave de la Cité borospincében több mint 250 különböző bort találhatnak a látogatók, ahol az École des Vins tartja a borkóstolókat. A borospincébe a világ minden tájáról érkeznek borok, de természetesen a burgundi borok állnak a középpontban. Ha mindent megettünk és megittunk, akkor pedig a szakkönyvesboltban is ellézenghetünk órákig, és a kedvenc szakácskönyveket, tudományos műveket meg is vásárolhatjuk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET