A következő nyaralást már akár AI segítségével is intézheted

A Google Bard AI használatával az elejétől a végéig könnyebb válhat megtervezni az vakációdat.

Illusztráció: Shutterstock

A Google által kifejlesztett Bard AI mesterséges intelligencia szolgáltatás több új funkciót is kapott, amelyek mind a foglaláskor, mind pedig az utazás során a turisták hasznára válnak. A Bard a ChatGPT-hez hasonlóan egy társalgási AI-chatbot, de a felhasználó adatait integrálva gyakorlatilag személyes asszisztenssé alakítható.

A Bard AI immár összekapcsolható a Google különböző termékeivel - például a Gmail, a Google Flights vagy a Google Maps -, így zökkenőmentessé válik a mesterséges intelligenciát használó szolgáltatással való kommunikáció. Mindez az autazások tervezése során is előnyt jelent: például kéréseket lehet létrehozni a repülési idők, a különböző preferenciák és az úti célok közötti távolság meghatározására.

Illusztráció: Shutterstock

Yury Pinsky, a Bard termékmenedzsment igazgatója egy blogbejegyzésben egy példát is megosztott arról, hogy lehet utazástervezésre használni a szolgáltatás: "Ha a Grand Canyonba tervezünk egy csoportos utazást, mostantól megkérhetjük a Bardot, hogy a Gmailből hívja elő a mindenki számára megfelelő adatokat, nézzen utána valós idejű repülőjegy- és szállodainformációknak, adja meg a Google Maps útvonaltervét a repülőtérre, és még YouTube-videókat is szemlézhet az ottani tennivalókról – mindezt egyetlen beszélgetés során".

A Google Flights és a Bard AI összekapcsolása segíthet az utazóknak abban, hogy kedvezményeket találjanak a repülőjegyekre, vagy új úti célokat találjanak. A Google Flights ráadásul nemrégiben új funkciókat kapott, amelyek segítenek megjósolni, hogy az utazók mikor tudnak a legkedvezményesebben megvásárolni egy adott repülőjegyet.

Ha szeretnéd kipróbálni a Bard AI szolgáltatást, most ingyenesen megteheted a bard.google.com oldalon.

AMI MÉG ÉRDEKELHET