Najlepšie kulinárske trhoviská v Európe

Mestské tržnice majú svoju charakteristickú atmosféru a sú akýmsi zrkadlom gastro kultúry každého národa.

Foto: Shutterstock

Na jednom mieste nájdete lokálnych pestovateľov, zoženiete všetky suroviny potrebné na prípravu nedeľného obeda a ochutnáte tradičné špeciality aj exotiku. Výsledkom sú vzrušujúce gastrozážitky. Spoznajte najlepšie kulinárske trhoviská Európy! Miestne trhy poskytujú návštevníkom nielen autentickú skúsenosť s gastronómiou danej krajiny či regiónu. Bonusom sú stánky, kde môžete ochutnať aj niečo špeciálne či exotiku. Trhoviská európskych veľkomiest totiž ponúkajú aj skvelý street food.

La Boqueria

www.youtube.com

Benvinguts al mercat de la Boqueria

V Barcelone je hneď niekoľko výborných tržníc, najznámejším trhom mesta – a možno i celého kontinentu – je La Boqueria. Na slávnej ulici La Rambla ochutnáte exotické ovocie, vzácne huby, farebné ryby či najkvalitnejšie španielske sušené šunky.

La Rambla 91, Barcelona, Španielsko

Markthalle Neun

Foto: Markthalle Neun

Pre milovníkov street foodu je to povinná zastávka. Markthalle Neun sa koná v berlínskej hipsterskej štvrti Kreuzberg každý štvrtkový večer. Výber je naozaj bohatý: kúpite tam čerstvé ustrice, domáce cestoviny i ázijské špeciality.

Eisenbahnstrasse 42/43, Berlín, Nemecko

Szimpla Piac

Foto: Szimpla Háztáji Piac

Budapešť je známa vychýrenými trhoviskami, okrem tradičných trhov je aj domovom vskutku unikátnych tržníc. Szimpla nie je iba jedným z najznámejších miest nočného života v centre mesta. Plno tam býva aj v nedeľné predpoludnia, keď tam predávajú svoje produkty samotní pestovatelia. Často sa tam varia aj jedlá určené na dobročinné účely.

Kazinczy u. 14, Budapešť, Maďarsko

De Foodhallen

Foto: Foodhallen

Pri putovaní za gastro zážitkami nemožno vynechať ani návštevu streetfoodového raja Amsterdamu. Vo vynovenej vozovni električiek čaká návštevníkov 21 stánkov s delikatesami z celého sveta.

Bellamyplein 51, Amsterdam, Holandsko

Mercato Centrale

Foto: Mecato Centrale

Nech ste v hociktorom kúte Talianska, lokálny trh vás určite nesklame. Rímske Mercato Centrale je určené vyslovene pre gurmánov. Taliani sú právom hrdí na svoju kuchyňu a ponúkajú najmä miestne špeciality.

Via Giovanni Giolitti 36, Rím, Taliansko

Feskekôrka

Foto: Goteborg.com

Pre našinca sú zo všetkých trhov s potravinami určite najzaujímavejšie rybie trhy. Voda v Severnom mori je studená a má bohatú faunu. Aj vďaka tomu môže v Göteborgu fungovať rybí trh, ktorý vám ponúka jedinečný zážitok. Samozrejmosťou sú aj reštaurácie, kde čerstvé ryby môžete ihneď ochutnať.

Fisktorget 4, Göteborg, Švédsko

AMI MÉG ÉRDEKELHET