Mexikónak finoman szólva is pocsék a marketingje. Ismerkedjünk hát meg Cancúnnal!

A Yukatán-félszigeten nemcsak drogbárók és tengerpart van, hanem például nemzeti park is.

Fotó: Shutterstock

Mexikó olcsóbb, mint más trópusi szigetek, pedig Cancúnban szívesen látják a turistákat, és abszolút megéri elmenni oda. Lehet, hogy kicsit felül kell emelkedni az előítéleteinken, amit a sajtó sugároz Mexikóról.

Már az elején térjünk rá, miért érdemes egy téli utazás tervezésénél Mexikót a kívánságlistánk elejére tenni: isteni ételeket ehetünk, remek, friss gyümölcsből készült koktélok várnak, vannak maja és azték emlékek, mindig jó idő van, elképesztően szép és tiszta a tenger – mindezt jóval olcsóbban nyújtja, mint Hawaii vagy más polinéz sziget. A jobb,szállodák és a tengerparti bungalók olcsóbbak, mint más trópusi szigeteken.

Aktívoknak is álomutazás

www.youtube.com

Hotel Xcaret Mexico: Watch one-month in the All-Fun Inclusive Paradise | Cancun.com

Akár pihenős nyaralásra vágysz, akár aktív, kirándulós vakációt tervezel, Cancúnban jó helyen jársz, hiszen remek csillagtúrákat lehet tervezni a Yukatán-félszigeten. A sportolni vágyók bárhol tudnak szörfözni, kite-ozni, SUP-ozni, kajakozni.
Ha búvárkodni szeretnél, akkor a legjobb helyen vagy egy cenote búvárkodáshoz. A cenoték kútszerűen kialakult mészkőbarlangok, amelyek egy része víz alatt van, de kifejezetten a Yucatán-félszigeten található ilyen barlangokat nevezik így.

Totemlátogatás

Aki mexikói utazáson töri a fejét, valószínűleg eleve érdeklődik a mexikói ősi kultúra iránt, így a maja és azték romokat, piramisokat sem szeretné kihagyni. Szerencsére Cancúntól nincs messze a leghíresebb ilyen látványosság, Chichén Itzá, amely egyébként a világ hét új csodájának egyike és UNESCO világörökség is. Az i. sz. 500 körül épült várost a maják alapították, de amikor a cenoték kiszáradtak, nem tudtak tovább Chichén Itzában maradni és tovább vándoroltak, majd 300 évvel később a természetes karsztkutak, a cenoték újra feltöltődtek, és a város ismét virágzásnak indult. A romváros egyes templomai nagyon szép állapotban maradtak fenn, érdemes egy napot a maja városra szánni, ha Mexikóban nyaralunk.

Éjjel is talpon

Ha szereted, hogy van éjszakai élet is a nyaralóhelyen, akkor szintén telitalálat Cancún, mert rengeteg kaszinó, bár, klub és szórakozóhely található a városközpontban. A híres Coco Bongo bárt semmiképpen se hagyd ki! Mexikó sajnos nem a jó közbiztonságról híres, de ez ne tartson vissza, Cancúnban mindenkinek fontos a turisták biztonsága, vigyáznak a vendégekre, de igyekezz betartani minden tanácsot, amivel a helyiek ellátnak!

Most nézzük, milyen szépségek várnak Közép-Amerika egyik legszebb félszigetén!

Cancún, a mexikói paradicsom

Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash


Fotó: Unsplash


Fotó: Shutterstock


Fotó: Shutterstock

Cenote búvárkodás a Yukatán-félszigeten


Fotó: Shutterstock

Kézzel készített, tradícionális maja maszkok


Fotó: Shutterstock

Chichén Itzá


Fotó: Shutterstock

Tequilás gyümölcskoktélok


Fotó: Shutterstock

A híres Coco Bongo klub



AMI MÉG ÉRDEKELHET