Miesta, ktoré odporúča Michal Páleník

Napriek svojej vyťaženosti sa aj Michal Páleník dostal do sveta. Za srdce ho chytili niektoré štáty USA, ale aj regióny na severe Slovenska.

Foto: Alexander Csomor


KALIFORNIA

Foto: unsplash

Páči sa mi rozmanitosť tohto štátu, ktorý má hory aj more, asi všetko, čo môže príroda ponúknuť. Keď sme tu boli v Napa Valley, pobavilo ma, že tam mali postavený umelý hrad a ukazovali, ako vlastne niečo také vyzerá. My zo Slovenska sme sa na tom smiali, no keď k nám prídu ľudia zo zahraničia, sú fascinovaní, že to, čo vidia vo filmoch, môžu zrazu reálne vidieť okolo seba.

ŠTÁT WASHINGTON

Foto: Pexels

V štáte Washington možno trochu viac prší, ale ľudia sú veľmi príjemní a k prírode nemáte nikdy ďaleko. Zobudíte sa a vidíte srnky pred oknom, príroda tu skutočne stojí za to.

OBĽÚBENÉ MIESTA NA SLOVENSKU

Na Slovensku sa veľmi ťažko vyberá. Môžete ísť na veľa miest a každé vás očarí úplne iným spôsobom. Máme tu hory, nížiny, jazerá, priehrady, kopce, jaskyne... V každom regióne ste akoby v inej krajine. Pestrosť a rôznorodosť sú unikátom Slovenska.

Moje mesto - Bratislava

Tu žijem, páči sa mi toto mesto, rád sa sem vraciam. Bratislava je veľmi rozmanitá. Sú tu kopce, je tu rieka, rovinka, či veľa vodných plôch. Ukážte mi iné mesto kde nájdete toľko vodných plôch na tak malom mieste – Zlaté Piesky, Štrkovec, Košariská... v zahraničí nie je samozrejmosť, že si len tak môžete v meste vyjsť k jazeru a odpočívať pri ňom. V Bratislave máte všetko. Nie je príliš veľká, ale nie je to ani mesto, kde sa nudíte. Máte tu prírodu na dosah ruky a nič nie je príliš ďaleko.

SPIŠ

Celá manželkina rodina je zo Spišskej Novej Vsi a mne sa tento región veľmi páči. Ponúka krásny výhľad na Tatry, život tu plynie trochu pomalšie.

ORAVA

Hoci som Oravu navštívil iba párkrát, jej príroda ma absolútne uchvátila. A to je práve na Slovensku najlepšie.

AMI MÉG ÉRDEKELHET