Miesta, ktoré odporúča Lukáš Hesko

Hviezda slovenskej gastronómie, Lukáš Hesko, poskytol Drive magazínu nielen rozhovor, ale aj prezradil, aké je jeho mesto a aké sú miesta, ktoré hladným cestovateľom odporúča.

Foto: Manuel Mouzo/ Drive magazine


MOJE MESTO: PIEŠŤANY

Foto: unsplash

Pochádzam z neďalekých Drahoviec, ale mám rád celý piešťanský kraj. Prechádzať sa v jeho zákutiach, napríklad so psom popri Váhu, je neskutočná paráda. Najviac si užívam doma, ale keď už sa vyberiem do prírody, tak si to predstavujem nejako takto.

SAN SEBASTIAN

Foto: unsplash

Mekka španielskej gastronómie. Baskická kuchyňa je úžasná. Ľudia tam o druhej v noci jedia cheesecaky, pijú lokálne víno. Žije to tam. Mám rád takéto vibrácie ľudí, som nadšený, keď som v dobrej reštaurácii.

VIETNAM

Foto: Pixabay

Celkovo mám rád Áziu, Vietnam som pobehal pred pár rokmi. Mám naň úžasné spomienky. Preháňať sa krajinou na motorke, dať si pivko, užívať si slnko, vychutnávať si dobré jedlo. To som miloval a mám rád stále.

ŠTOKHOLM

Foto: Pixabay

Z profesionálneho hľadiska mi švédska metropola dala najviac. Keď som pracoval v štokholmskej reštaurácii Gastrologik, mohol som jedlá už aj vymýšľať. Švédi varia skvele aj preto, že si dávajú veľký pozor na aciditu. Nezabudnem, keď som si tam dal homára s mrkvou a so šípkami. Doteraz si tú chuť pamätám.

AMI MÉG ÉRDEKELHET