Kam za motorkami v júli

S príchodom letných prázdnin prichádza aj bohatá nádielka motorkárskych podujatí. Budete si môcť vychutnať výkony „profíkov“ – motokrosárov na klasických – historických strojoch, cestných pretekárov, ale aj plochodrážnych špecialistov. Jazdci prídu nielen zo Slovenska, ale aj z viacerých európskych krajín.

Foto: Martin Mesiarik

Čo je však najdôležitejšie, budete si môcť aj vy sami kvalitne zajazdiť. V Dlhej bude príležitosť vyskúšať viacero modelov radu MT od značky Yamaha, poriadnu porciu adrenalínu máte možnosť zažiť na okruhu Slovakia Ring a parádnu letnú atmosféru s motorkami, hudbou a večernou grilovačkou zasa zažijete na jednom z najpopulárnejších motozrazov pod názvom Tanec Slnka... Júl bude horúci, poriadne pestrý a nabitý atraktívnymi podujatiami.

Nezabudnite načerpať energiu za zážitkami na čerpacích staniciach Slovnaft, kde nájdete pre seba lahodnú kávu a chutné občerstvenie Fresh Corner a natankujete to najlepšie aj pre svoj motor - prémiové palivá EVO Plus s trojitým efektom.

8. júl: European Classic Motocross – Sverepec

Foto: motofan.sk

Legendárna trať Národného kroscentra vo Sverepci opäť ožije v duchu starých dobrých časov a strojov... Po minuloročnej premiére sa do Sverepca vracajú klasické stroje z rokov dávnominulých. Klasický motokros bude tentoraz v ešte väčšom štýle, pretože podujatie vo Sverepci je súčasťou trojdielneho seriálu európskeho pohára. Počíta sa teda aj s výraznejšou účasťou zahraničných jazdcov. Prvé kolo seriálu sa odjazdilo v Nemecku, finálové podujatie je potom naplánované na september u našich západných susedov. Harmonogram a ďalšie detaily nájdete na www.classicmotocross.sk.

8. – 9. júl: Countrycross – Žaškov

Seriál medzinárodných majstrovstiev Slovenska v disciplíne enduro a rally pokračuje na Orave, konkrétne v Žaškove. Na domácej trati nemôže chýbať ani Štefan Svitko, ten je totiž nielen v úlohe jazdca, ale aj organizátora. Podujatie v Žaškove si za dlhé roky získalo skvelé meno, predpokladá sa teda bohatá účasť jazdcov nielen zo Slovenska, ale aj z okolitých krajín. Okrem kvalitne obsadených „majstrovských“ kategórií si na svoje prídu aj hobby jazdci, ženy či veteráni.

8. – 9. júla: Yamaha MT Tour

Foto: Yamaha

Na okruh v Dlhej neďaleko Trnavy dorazí kamión plný motocyklov Yamaha modelového radu MT. Celý víkend 8. a 9. júla budete môcť vyskúšať všetky modely od MT 125 až po nabrúsenú MT 10 SP. Celkovo na vás čaká až 20 motocyklov a okrem toho aj zaujímavý sprievodný program. Spomenúť môžeme motoškolu s Mišom Jariabkom, grilovačku či možnosť zajazdiť si v nedeľu poobede na dráhe hodinu zadarmo. Celým víkendom vás bude sprevádzať moderátor a ambasádor značky Yamaha Venom Streetstars s jeho brutálnou MT-09. Vstupné bude, samozrejme, zadarmo.

Viac info a registračný formulár na testovacie jazdy hľadajte na www.yamaha-motor.sk.

19. – 20. júla: Okruhári na Slovakia Ringu

Foto: Aprilia

Dokonalý športový zážitok nehľadajte na bežných cestách, je to príliš riskantné. Ak chcete poriadne prevetrať svoju športovú motorku, ideálnou voľbou je okruh. Napríklad Slovakia Ring. Využiť môžete napríklad služby agentúry Okruhári. V júli majú rezervovaný termín 19. a 20. 7. Okrem voľných voľných jázd si môžete užiť aj amatérske preteky seriálu Piston Cup. Na svoje si príde naozaj každý, jazdci sú rozdelení do viacerých kategórií, báť sa teda nemusia ani menej skúsení začiatočníci. Každý účastník, ktorý si zakúpi účasť aspoň na jednom dvojdňovom podujatí, bude zaradený do žrebovania o nový motocykel Aprilia RSV4 Factory. Viac na www.okruhari.sk.

21. – 23. júl: Cena Slovenska – Slovakia Ring

Foto: Pavel Salaba

Profesionálny okruh Slovakia Ring v júli privíta pretekárov z viacerých európskych krajín. Podujatie s titulom Cena Slovenska je vypísané vo viacerých kategóriách, atraktívne súboje sľubujú nielen nové športové motorky, ale aj historické stroje.

27. – 30. júl: Tanec slnka – Dubník – Stará Turá

Foto: tanecslnka.sk

Tanec slnka sa za dlhé roky existencie stal už neodmysliteľnou súčasťou kalendára letných motorkárskych podujatí. Aj tento rok čakajú na na návštevníkov tri hudobné pódiá, na nich koncerty spolu až 33 skupín. K hlavným lákadlám patria Horkýže Slíže, Arakain či Heľenine oči. Samozrejme, nemôže chýbať veľkolepá spanilá jazda, bohatá tombola, kaskadérske vystúpenia a veľa inej zábavy. Viac info o vstupenkách, programe a možnostiach ubytovania hľadajte na www.tanecslnka.sk

29. – 30. júl: Plochá dráha – Žarnovica

Foto: Martin Mesiarik

Náš najznámejší plochodrážny štadión aktívne žije a počas sezóny hostí viacero významných podujatí. Tento rok je špeciálny, plochá dráha v Žarnovici oslavuje okrýhlych 70 rokov. Súčasťou osláv budú Majstrovstvá Európy juniorov, na ktorých sa predstavia jazdci do 19 rokov z viacerých európskych krajín. Pre časový harmonogram a ďalšie podrobnosti kliknite na www.smf.sk a sekciu Plochá dráha.

AMI MÉG ÉRDEKELHET