Dolgozz a luxus óceánjáróról, miközben bejárod a Föld legszebb tájait!

Havi 3000 dollárért otthont és irodát bérelhetsz magadnak a mindennel felszerelt hajón.

oceanjaro MV Gemini
Fotó: Life at Sea Cruises
Olcsónak nem olcsó, de ha tudsz teljesen digitális nomádként dolgozni, akkor némi félretett pénzzel vagy akár egy kiadott lakással és a munkabérrel megoldható, hogy beutazd a Földet egy óceánjárón, miközben az állásodat sem kell feladnod. Ha esetleg fenyeget a kiégés, vagy épp ideje már egy kicsit dobbantani, hát nem is tűnik rossz ötletnek egy úszó iroda.

A Life at Sea Cruises hajózási vállalat – ami egyébként eddig a görög szigetvilágra és törökországi hajós körutazásokra szakosodott – megtalálta azt a piaci rést, amit eddig nem töltött be a turizmusban senki. Igaz, ehhez a targetáláshoz kellett két év pandémia, ami alatt kiderült, hogy rengeteg féle munka végezhető otthonról, vagyis a világ bármely pontjáról. A digitális nomádok elárasztották a világot a nagyvárosoktól a magánszigetekig. Ha te is távmunkában dolgozol, most adott a lehetőség, hogy egy három éves, gigahosszú hajótúrán életed egyik legnagyobb kalandjában legyen részed: évi 30 000 dollárért bérelhetsz egy nagyméretű kabint egy óceánjárón, ami egyben a hálószobád és az irodád is lesz, de ha nem akarod a kabinodban tölteni a nap nagy részét, akkor a hajó közösségi irodáit is használhatod.

Unalmas otthoni környezet helyett világjárás

Fotó: Life at Sea Cruises

A 3 év alatt 210 000 kilométert tesz meg az MV Gemini nevű luxushajó, amely 2023. november 1-jén indul Isztambulból. De mit kapsz a pénzedért 3 év alatt? A cég azt ígéri, hogy a hajós utazáson a világ 375 kikötőjébe elvisznek, mind a hét kontinenst és 135 országot érintve. A hajón hasonló luxusszolgáltatások lesznek, mint a többi óceánjárón: szépségszalon, sportolási lehetőség, medencék, éttermek és kávézó is az utasok rendelkezésére állnak.

A hatalmas hajón 400 kabin van, amelyben kb. 1074 utast tudnak elszállásolni. A legnagyobb, a Virtual Inside kabin 130 négyzetméteres.

Munka közben egy kis pihenés

www.youtube.com

Dive into a World of Immersion and Exploration - Life at Sea Cruises

Ahogy fentebb írtuk, az óceánjáró kb. 210 000 km-t tesz meg a három év alatt, és olyan ikonikus látnivalókat nézhetnek meg az utasai, mint a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor, az indiai Tadzs Mahal, a mexikói Chichén Itzá, a gízai piramisok, a Machu Picchu vagy a kínai nagy fal. Ezen kívül a hajós utazás alatt még 103 trópusi szigetre is ellátogathatsz, hogy eleget tudj pihenni is. A tervezett 375 dokkolásból 208 éjszakai megálló lesz, így az utazók már éjjel megkezdhetik a hely felfedezését.

Miért jó itt melózni?

A hajón 14 irodát, tárgyalótermeket és könyvtárat alakítottak ki, a pihenőidőt pedig a társalgóban és egy erre a célra kialakított kávézóban tölthetjük. A hajón lesz 0-24 órás orvosi ügyelet is egy mini kórházban.

A hajón a Starlink műholdas wifit használhatják az utasok.

A Starlinket, az Elon Musk SpaceX-műholdjairól sugárzott wifit a Delta légitársaság gépein vezették be először. A űrtechnikai cégnek összesen nagyjából 2000 műholdja van jelenleg az űrben, ami nagyon jó lefedettséget biztosít az egész Földön.

Forrás: CNN


AMI MÉG ÉRDEKELHET