Bezuhantak az e-Mustangok eladásai, milliókkal csökkentenek az autók árán

Nem viszik az e-Mustangokat a Fordnál, ezért a márka több villanyautójának árán is milliókat csökkentett. Emiatt a járművekre olcsóbban tehetünk szert; mutatjuk az árak alakulását.


Miután a felére estek a Mustang Mach-E elektromos SUV modellek eladásai, a márka úgy döntött, hogy jóval olcsóbban árulja a járműveket. Már az alapváltozat árszintje is több mint kétezer euróval csökkent, amit így

43 ezer dollár helyett mostantól 39,9 ezer dollárért lehet beszerezni.

Ugyan a „kedvezmény” már itt is jelentős, a modellcsalád csúcskategóriás termékeinek esetében ez még inkább számottevő. A Mach-E GT ára például 7600 dollárrallett olcsóbb, ez mostantól 52 400 dollárba kerül.

Az elektromos Mustang hosszabb hatótávú változatainak ára még ennél is kedvezőbb lett: ezeket a kezdeti árhoz képest 8100 dollárral olcsóbban, pontosan 48 800 dollárért értékesítik – írja a Haszon.

A Ford tájékoztatása szerint ugyanis a Mach-E értékesítése mintegy 51 százalékkal esett vissza idén januárban decemberhez képest, ami szám szerint 1295 eladott darabot jelent.

A keresletcsökkenést azzal magyarázzák, hogy ezen modellek vásárlói korábban 3750 dolláros adókedvezményre voltak jogosultak, azonban ennek igénylésére már nincsen lehetőségük. Azért lépték meg a szigorítást, mert egyes autókban túl sok kínai gyártású alkatrész – elsősorban akkumulátor – található meg.

Hasonlításképpen, egyik versenytársuknak, a Tesla Model Y-nak 43 ezer dolláros árából mintegy 7500 dolláros kedvezményt kaphatnak a vásárlók.

Mire képesek a Ford Mustangok?

A 315 lóerős, négyhengeres, turbós, valamint 480 lóerős, V8-as motorral rendelkező újgenerációs Ford Mustangot még 2022 őszén mutatta be a gyártó. Ezt a sportos, 500 lóerős változat, a Dark Horse követte.

AMI MÉG ÉRDEKELHET