​Papagáje nadávajú, zoo si urobí poriadok

Treba ich vzdelávať.

papagáj

Lincolnshire Wildlife Park na východnom pobreží Anglicka, severovýchodne od Londýna, mal problém so vzdorovitými papagájmi, ktoré nabádali čoraz viac svojich kamarátov, aby nadávali. Teraz ich disciplinujú novým spôsobom, ale uvidíme, či sa im podarí vtáky prekabátiť.


Už v roku 2020 spôsobila skupina piatich žakobínov sivých problémy, keď ich zamestnanci parku museli izolovať od ostatných, pretože nevedeli držať jazyk za zobákom. Pravdepodobne ich nepremiestnili dosť rýchlo, pretože päť neslušných vtákov medzitým naučilo troch nových členov tajomstvám vulgárnej reči.

Keď sme ich prišli odviezť, vyjadrovali svoje protesty z klietok - a používali hanlivéslová a frázy, ktoré z ľudských úst počuť len zriedka

− Steve Nichols, spomína výkonný riaditeľ parku na tento incident pre CNN.

To prinútilo cvičiteľov parku zvážiť nové metódy výcviku. Po dlhom zvažovaní dospeli k záveru, že sami nedokážu zlepšiť správanie zlomyseľnej osmičky a tak k nim do stovky pridali nových nenadávajúcich papagájov.

Na pomoc si prizvali 92 papagájov v nádeji, že sa ich slovník zmení.

Dúfajme, že tí zlí opäť nenakazia doteraz slušných, pretože so stovkou nadávajúcich papagájov už bude prakticky nemožné si poradiť.

Ak nová stratégia zafunguje, možno od nich (ôsmich výtržníkov - pozn. red.) konečne budeme počuť príjemné zvuky ako od ostatných 92. Uspokojíme sa s čímkoľvek a budeme dúfať, že väčšina sa z nich dokáže vyhnúť obscénnostiam. Trochu sa však obávame aj toho, že v snahe ukázať svoju dominanciu by mohli do sveta nadávok nalákať nové vtáky

− dodal Nichols.

Našťastie, zatiaľ to nebolo až také zlé. Nichols uvádza, že pôvodných päť papagájov používa vulgárne výrazy menej často, ale keď to urobia, smejú sa na sebe - napodobňujúc najčastejšiu reakciu, ktorú dostávajú od ľudí.

Ak by niekoho zaujímali podrobnosti, šesť z ôsmich dobrých vtákov si osvojilo mužské hlasy a dva ženské.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.


AMI MÉG ÉRDEKELHET