​3 najčastejšie dôvody, prečo môžete zmeškať svoj let

Týmto chybám sa dá veľmi ľahko vyhnúť.

Čas je často jedným z našich najväčších nepriateľov na začiatku cesty a v zhone na letisko cestujúci často zmeškajú svoje lety kvôli maličkostiam, ktorým by sa pri troche pozornosti dalo ľahko vyhnúť. Na aké veci by ste sa však mali pri odchode trochu viac zamerať?

Nedávny prieskum spoločnosti USA Today Blueprint hľadal odpovede na niekoľko otázok súvisiacich s letmi. Do prieskumu, ktorého sa zúčastnilo 5 000 amerických cestujúcich, boli zaradení tí, ktorí za posledných päť rokov aspoň raz leteli lietadlom, uviedol denník The Sun.

Dotazník s 15 otázkami bol rozdelený do troch kategórií (batožina a nadmerné balenie, všeobecná pripravenosť, bezpečnostné kontroly), aby sa nakoniec zistili tri najčastejšie chyby, kvôli ktorým najviac ľudí zmeškalo svoj let.

​ELEKTRONICKÉ ZARIADENIA V PRÍRUČNEJ BATOŽINE

Takmer 23% cestujúcich sa priznalo, že si napriek bezpečnostným varovaniam zabudli v príručnej batožine notebook, telefón alebo tablet. Odstránenie týchto elektronických zariadení je však povinné, pretože bezpečnostný personál sa musí uistiť, že predmet nepredstavuje riziko. Ak letisko má najnovšie skenery, ktoré nevyžadujú túto povinnosť, všimnete si to na tabuliach pri bezpečnostnej kontrole.

​TELEFÓNY, ŠPERKY, KĽÚČE ZACHYTENÉ V SKENERI

Foto: Shutterstock

Ďalším problémom je, že nepozorní cestujúci prechádzajú cez skener s telefónmi, šperkami alebo kľúčmi. 28% respondentov prieskumu priznalo, že prešlo skenerom, keď mali na sebe šperky alebo v ruke telefón.

Táto chyba však znamená obrovskú časovú stratu, pretože cestujúci sa musí vrátiť na východiskový bod a celá kontrola sa môže začať od začiatku.

​OPASKY A TOPÁNKY PRI BEZPEČNOSTNEJ BRÁNE

Mnohí ľudia si v zhone zabudli topánky alebo opasky na nohaviciach. Všetko však môžete urobiť ešte v rade − ušetríte tak drahocenné sekundy, ak meškáte.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.


AMI MÉG ÉRDEKELHET