​Pútavé záhrady v Európe, ktoré sú najkrajšie na jar

Práve v tomto období roka sú plné života.

Monet Garden, Francúzsko

Krása európskych záhrad nespočíva len v bohatstve rastlín a živočíchov, ktoré obsahujú, ale aj v umení ich usporiadania. Tu sú niektoré z najčarovnejších záhrad, ktoré by ste mohli navštíviť, ak sa vyskytnete v okolí.

​JARDINES DEL GENERALIFE, ŠPANIELSKO

Na juhu Španielska, severovýchodne od mesta Málaga, sa na úpätí pohoria Sierra Nevada nachádza komplex záhrad postavený koncom 13. storočia. Pôvod jeho názvu nie je úplne jasný, ale podľa najčastejších prekladov by mohol znamenať „záhrada umelcov" alebo „záhrada architektov".

Nasridovci z Granady postavili počas svojej približne 250-ročnej vlády v Španielsku mnoho stavieb vrátane Alhambry a Nasridských palácov. Dielo arabských vládcov sa počas kresťanskej éry zmenilo a dnes je jedným z jeho najkrajších miest terasa známa ako Patio de la Acequia.

​LE JARDIN EXOTIQUE D'EZE, FRANCÚZSKO

Nie je prekvapením, že francúzsky exotický park sa nachádza na juhu krajiny, neďaleko centra Nice. História záhrady s výhľadom na Azúrové pobrežie sa začala písať po druhej svetovej vojne, keď starosta mesta Eze poveril dvoch záhradných architektov jej vytvorením. Záhrada sa rozprestiera na strmom svahu a ponúka rôzne stredomorské rastliny a kaktusy, ale v súčasnosti zahŕňa aj vodopád a jazierko.

​ZÁHRADA CLAUDA MONETA, FRANCÚZSKO

Každý, kto videl niektoré z diel francúzskeho impresionistického maliara, presne vie, ako veľmi Monet miloval záhrady. Umelec mal dom v dedinke Giverny severozápadne od Paríža so záhradou plnou farebných azaliek, žltých kosatcov, tulipánov a vŕb. Monet vo svojej záhrade nazbieral aj niekoľko exotických druhov rastlín, ktoré môžete obdivovať z mostíka nad ikonickým jazierkom.

​VILLA D'ESTE, TALIANSKO

V Tivoli neďaleko Ríma nájdete záhradu Villa d'Este, ktorá je zapísaná na zozname svetového dedičstva UNESCO a evokuje renesanciu. Vila a jej okolie pochádzajú z polovice 16. storočia a sú charakteristické množstvom fontán v okolí. Dnes je na štvorhektárovom sídle múzeum a záhrada je rozdelená na dve časti - dolnú a hornú.

​KEUKENHOF, HOLANDSKO

Keukenhof, ktorý sa považuje za jednu z najväčších kvetinových záhrad na svete, sa nachádza juhozápadne od Amsterdamu, neďaleko mesta Lisse. Podľa oficiálnych údajov bolo v parku s rozlohou 32 hektárov vysadených približne sedem miliónov cibuľovín, ktoré sú najlepšie v polovici apríla, keď kvitnú tulipány. O vzhľad záhrady sa stará 25 umelcov a počas návštevy si môžete sadnúť na bicykel a malú loďku.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET