A TERASU MÁTE?

Najpríjemnejší spôsob, ako spoznať mesto, je labužnícke presúvanie sa z terasy na terasu. Vďaka krátkym prechádzkam medzi podnikmi objavíte jeho najtajnejšie zákutia. Navštívte s nami najlepšie terasy v Európe.

Foto: San Marco Restaurant

Či už sa chcete najesť, alebo si len v pokoji vychutnať kávu, európske veľkomestá ponúkajú pestrú paletu miest s dokonalým výhľadom. Pozorovať pulzujúci život metropoly môžete z hlučných trhovísk, útulných barov, elegantných kaviarní či noblesných reštaurácií na najvyšších poschodiach budov. Nech už preferujete ktorúkoľvek kategóriu, vďaka terase pod holým nebom spomalíte a naplno si vychutnáte daný okamih. Vydajte sa s nami na najkrajšie terasy starého kontinentu!

RAŇAJKY V HISTORICKOM AMSTERDAME

Foto: Café de Jaren

Na terase kaviarne Café de Jaren, postavenej priamo nad vodami jedného z legendárnych kanálov, môžete ochutnať špeciality kuchyne a zároveň obdivovať úchvatnú panorámu. Podnik sídli v budove bývalej banky, na jedálnom lístku nájdete raňajkové aj obedové menu.

TRH PRE FAJNŠMEKROV VO VALENCII

Na mestskom trhovisku Mercabanal vo vychytenej rybárskej štvrti vo Valencii má dnes hlavné slovo gastronómia. Nájdete tam množstvo terás, kde si môžete dať niečo malé pod zub a popritom dopriať oddych unaveným chodidlám. V ponuke sú španielska, ázijská a talianska kuchyňa.

ZÁPAD SLNKA NA PLÁŽI V CHORVÁTSKU

Foto: San Marco Restaurant

V reštaurácii San Marco na chorvátskom ostrove Hvar, postavenej v benátskom štýle, vás očaria unikátny výhľad na Jadranské more a delikatesy stredomorskej kuchyne. Ak sa vám podarí rezervovať si stôl na čas západu slnka, na romantický večer určite nezabudnete.

PROSECCO PRI DÓME VO FLORENCII

Foto: Tosca & Nino

Florencia patrí medzi najkrajšie talianske mestá. Reštaurácia Tosca & Nino sa nachádza na streche nákupného centra a ponúka luxusný zážitok. Z jej terasy dovidíte až na toskánske hory. Na jedálnom lístku figurujú najmä jedlá typické pre daný región.

SIESTA PRI ŽENEVSKOM JAZERE

Foto: La Réserve Genève

Kaviareň Café Lauren v srdci Ženevy je známa tým, že z jej záhrady je jedinečný výhľad na jazero aj Mont Blanc. V podniku, ktorý sa rozprestiera na štyroch hektároch, kladú veľký dôraz na to, aby boli tunajšie špeciality nielen chutné, ale aj zdravé.

VEČERA PRED PÁRTY V SAINT JULIAN’S

Foto: NAAR RestoBar

Rovnomenné mesto aj letovisko na Malte je známe najmä rušným nočným životom, no oplatí sa tam zavítať aj pre historické centrum ležiace na brehu mora. Môžete si vybrať hneď z viacerých terás s výhľadom na nekonečnú hladinu, v NAAR RestoBar majú výbornú kuchyňu s talianskymi aj európskymi špecialitami.

AMI MÉG ÉRDEKELHET