Toto je 10 miest, kde neutratíte zbytočne veľa, ak ste si už kúpili letenku

Hurgada, Egypt

Plánovanie dovolenky môže byť niekedy náročné, najmä ak si chcete vybrať podľa ceny. Okrem ceny letu musíte zvážiť aj také faktory, ako sú ceny reštaurácií, verejnej dopravy a cenová dostupnosť tovaru v bežnom obchode. Nový prieskum sa zaoberal týmito faktormi s cieľom identifikovať destinácie, v ktorých nemusíte na mieste veľa míňať.


Portál elektronického obchodu WeThrift uskutočnil prieskum, aby zistil, do ktorých populárnych svetových destinácií sa oplatí cestovať, ak je pre nás zároveň dôležité neutrácať príliš veľa, informoval Time Out.

Spoločnosť pri hľadaní vychádzala z dvojdňového víkendového výletu pre dve osoby a skúmala viacero faktorov. Medzi nimi:

  • vstupné na atrakcie;
  • ceny v obchodoch;
  • ceny apartmánov Airbnb a hotelov;
  • cena balíka B&B (nocľah s raňajkami) vrátane raňajok;
  • cena verejnej dopravy;
  • priemerná cena jedla v reštaurácii;
  • počet priamych letov a
  • turistický ruch.

Nenechajte si ju ujsť! Plánujete citybreak vo februári? Tieto 3 mestá vás vyjdú najlacnejšie

नमस्ते and Welcome to this aerial drone footage of Delhi, capital of India, in 4K UHD resolution! Delhi, India 4K ULTRA HD ...

Delhi, India 🇮🇳 in 4K ULTRA HD 60FPS by Drone

Na čele zoznamu je indické Naí Dillí s historickými pamiatkami, rušnými trhmi a turistickými atrakciami a priamymi letmi do 145 destinácií. Priemerná cena víkendového pobytu pre dve osoby sa pohybuje od 44 do 47 €, pričom typické miestne jedlo sa dá kúpiť už za 2 € a ceny verejnej dopravy sú veľmi nízke.

Shutterstock

Život ľudí, ktorí žijú v blízkosti železnice v starobylom meste Hanoj. Ulica vedľa železničnej trate je známym miestom pre hanojských turistov.

Na druhom mieste je obľúbená vietnamská destinácia Hanoj, kde priemerná cena víkendového pobytu nepresahuje 49 €. Víkendové nákupy vás vyjdú približne na 36,50 €, zatiaľ čo na jedlo si môžete zájsť len za 2 €.

Join us for an immersive walking tour through one of Cairo's liveliest districts just before sunset. Starting at Talaat Harb Square in ...

🇪🇬 Explore Cairo, Egypt - Downtown Cairo Walking Tour [4K Ultra HD - 60pfs]

Na konci rebríčka sa umiestnila Káhira, kde sa dá ubytovanie na víkend rezervovať v priemere za niečo vyše 65 €. Tradičné jedlá Blízkeho východu, ako je baba ganuš alebo shakshuka, si môžete dať za približne 4,7 € a lístok stojí približne 30 eurocentov.

Úplný zoznam top 10 vyzerá takto:

1. Dillí, India
2. Hanoj, Vietnam
3. Káhira, Egypt
4. Istanbul, Turecko
5. Hurgada, Egypt
6. Bali, Indonézia
7. Bangkok, Thajsko
8. Marrákeš, Maroko
9. Phuket, Thajsko
10. Rio de Janeiro, Brazília

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET