Pár krokov od žralokov: tu sú najúžasnejšie akváriá v Európe

Foto: Unsplash

Obrovské morské živočíchy, raje, medúzy a dokonca aj žraloky – a tam, kde si môžete tieto desivé zvieratá pozrieť zblízka a v úplnom bezpečí: prejdite sa najúžasnejšími akváriami v Európe!

EL OCEANOGRÁFIC (ŠPANIELSKO)

Foto: Facebook

V obrovskom akváriu vo Valencii sa dajú objaviť takmer všetky morské živočíchy našej planéty. Ako hlavnú atrakciu si môžete vychutnať predstavenie delfínov. Oceanografic je zriadený v niekoľkých budovách podľa jednotlivých oblastí. Žije tam 500 druhov stredomorsko-červenomorskej, tropickej oceánskej a polárnej fauny, celkovo asi 45 000 jedincov.

ACQUARIO DI GENOVA (TALIANSKO)

Foto: Facebook

Akvárium v Janove, založené v roku 1992, nie je len vodným zoo, pretože ponúka aj možnosť večere pre svojich návštevníkov. Dokonca v rámci nočného programu tam môžete aj prespať v spoločnosti žralokov, najväčšej atrakcie Acquaria. V budove pripomínajúcej loď môžete na ploche 27 000 metrov štvorcových vidieť celkovo 400 druhov zvierat a 200 druhov rastlín – a to všetko v zábavnej forme.

NAUSICAÁ (FRANCÚZSKO)

Foto: Facebook

V najsevernejšom cípe Francúzska, v meste Boulougne-sur-Mer blízko Calais, bolo v roku 1991 otvorené akvárium s rozlohou 10-tisíc metrov štvorcových. Počas vedených prehliadok môžete vidieť 1600 druhov zvierat, v počte viac ako 58-tisíc jedincov a môžete sa zúčastniť aj kŕmenia tuleňov, alebo rýb. Naozaj odvážni návštevníci si môžu vyskúšať aj hladkanie zvierat v otvorenom bazéne.

OCEANÁRIO DE LISBOA (PORTUGALSKO)

Foto: Facebook

Akvárium v hlavnom meste Portugalska, obsahujúce 7 miliónov litrov slanej vody, ponúka jedinečné programy, ako napríklad spanie so žralokmi – kvôli tomu často predlžujú otváracie hodiny aj po 20. hodine. Počas prehliadky viac ako 8000 morských živočíchov si môžete vypočuť prednášky o zvieratách, aj o ich ochrane. Digitálne výstavy Oceanária s viac ako štvrťstoročnou históriou umožňujú spoznať prirodzené životné prostredie zvierat.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET