Láka vás jeseň? Tu sú štyri najlepšie miesta v Európe, kde si nabijete baterky

Na týchto miestach sa naozaj oplatí obdivovať farby jesene.

Foto: Shutterstock

Leto sa jednoznačne skončilo, takže sa môžete tešiť na úchvatnú hru farieb červených, žltých a hnedých listov. Ak túžite po tichom jesennom relaxe, tieto európske destinácie vás určite nesklamú. Portál Euronews pozbieral tie destinácie, ktoré by ste mali navštíviť, ak vás láka nádherná jesenná krajina.

Karpaty, Transfagarašská cesta

Foto: Shutterstock

Transylvánia je pre mnohých spojená s upírmi a gotickou architektúrou, ale je to aj výborné miesto na jesenný oddych. 400-700 ročné stromy Močiarového lesa v Reghine sa na jeseň oblečú do nádherných farieb a priaznivci turistiky si tu určite prídu na svoje.

Bledské jazero, Slovinsko

Foto: Shutterstock

Hoci v októbri už teplota vody nie je práve ideálna na plávanie, nemusíte sa ponoriť do Bledského jazera, aby ste sa dostali do bezprostrednej blízkosti vody: na jazere je totiž dovolené člnkovať. Nezabudnite nabiť svoj telefón, lebo zaručene tu spravíte veľa fotiek.

Loughrigg Fell, Lake District

Foto: Shutterstock

Ak čítate knihy od britských autorov, určite ste už narazili na lokalitu Lake District. Na tomto mieste sa nachádza množstvo jazier a nie náhodou figuruje v toľkých romantických básňach. Lake District sa vyznačuje čarovnou krajinou a je súčasťou Svetového dedičstva UNESCO.

Laponsko na jeseň, Fínsko

Foto: Shutterstock

Laponsko ľudia často spájajú so zimou, čo je pochopiteľné, lebo túto lokalitu považujú za domov Santa Clausa. Ale táto oblasť na severe Fínska je rovnako čarovná aj na jeseň , navyše v tomto čase máte šancu spozorovať aj polárnu žiaru. Nezabudnite však na teplé oblečenie, keďže teplota môže klesnúť aj do mínusov.

AMI MÉG ÉRDEKELHET