​Ak hľadáte najlepšie pláže na svete, choďte na tieto

Odporúčané sú na základe miliónov recenzií.

Praia Da Falesia, Portugalsko

Svet ponúka množstvo nádherných pobrežných scenérií, od strmých skalnatých pláží až po zlatohnedé piesočnaté pláže a tienisté zalesnené miesta. Samozrejme, každý cestovateľ má svoje vlastné preferencie, ale isté je aj to, že na Zemi existujú pláže, ktorých osobitnú krásu je ťažké spochybniť.

Na portáli TripAdvisor sa turisti delia aj o svoje názory na pláže a z recenzií sa dá vyčítať aj to, ktoré pláže ich očarili najviac.

Ako zvyčajne, TripAdvisor opäť zozbieral recenzie, ktoré napísali jeho používatelia, a výsledkom je ocenenie Travellers' Choice Awards. Ocenenia sa udeľujú vo viacerých kategóriách, a tak to bolo aj v prípade pláží.

Praia da Falésia, piesočnatá pláž lemovaná červenými skalami v portugalskom regióne Algarve, získala najviac pozitívnych hodnotení. Idylická pláž má všetko, čo potrebujete na dokonalú dovolenku:

Dlhé úseky pláže na opaľovanie, vysoké útesy s nádherným výhľadom a vlny pre návštevníkov, ktorí si chcú zaplávať alebo zasurfovať.

Navyše sa tu kladie veľký dôraz na čistotu pláže, za ktorú TripAdvisor udelil tomuto portugalskému klenotu ocenenie Modrá vlajka.

Striebornú a bronzovú medailu získali stredomorské pláže: druhé miesto obsadila Spiaggia dei Conigli na Sicílii, obľúbená medzi morskými korytnačkami, a tretie miesto La Concha v San Sebastiáne v severnom Španielsku.

​ZOZNAM TOP 10 VYZERÁ TAKTO:

  1. Praia da Falésia − Algarve, Portugalsko
  2. Spiaggia dei Conigli − Sicília, Taliansko
  3. Pláž La Concha − Baskicko, Španielsko
  4. Pláž Ka'anapali − Maui, Havaj
  5. Pláž Grace Bay − ostrovy Turks a Caicos, Karibik
  6. Anse Lazio − Seychely
  7. Pláž Manly − Nový Južný Wales, Austrália
  8. Pláž Eagle − Aruba, Karibik
  9. Siesta Beach − Florida, Spojené štáty americké
  10. Pláž Varadero − Kuba, Karibik

(Time Out)

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET