Najlepšie poľské aquaparky pri našich hraniciach

V prípade, že si radi zájdete do aquaparkov, tie slovenské ste už navštívili, a máte chuť objavovať nové, je čas vycestovať do susedných krajín. Tentokrát sa zameriame na tie v blízkosti hraníc v Poľskom. Tu je pár našich odporúčaní.

Foto: Terma Bania


Aquapark Chocholowskie Termy

Foto: Chocholowskie Termy

Hraničný priechod: Suchá Hora, vzdialená cca 3 km

Tento najväčší komplex termálnych bazénov na poľskom Podhalí predstavuje takmer 3 km2 vodnej plochy a ohromujúcich 30 bazénov, vrátane gejzírov, hučiacej rieky, toboganov, umelých vĺn, hydromasážnych stanovíšť a piesočnatej pláže. Liečebná zóna zas ponúka sírovú a slanú vodu. Návštevníci si môžu vyskúšať aj suchú textilnú saunu alebo soľnú jaskyňu.

Niečo navyše: Okrem termálnych bazénov si návštevníci môžu vychutnať aj ďalšie atrakcie v blízkosti aquaparku, napríklad Park Linowy Chocholow, Muzeum Oscypka Zakopane a Múzeum Be Happy Zakopane.

Vedeli ste, že samotná obec Chocholów je zapísaná na zozname UNESCO? Blízka Dolina Chochołowska je zas najväčšia a najdlhšia dolina v poľských Tatrách.

Termy Bukowina

Foto: Termy Bukowina

Hraničný priechod: Lysá Poľana, vzdialená 10 km

Aquapark Termy Bukovina je jedným z najmodernejších termálnych bazénových komplexov v Európe, pričom ponúka 20 vonkajších a vnútorných bazénov naplnených optimálne mineralizovanou termálnou vodou s teplotou 30-38 °C a liečivými vlastnosťami. Areál poskytuje rekreačné a plavecké bazény, ako aj bazény s hydromasážami, vďaka čomu je vhodný pre naozaj všetky typy návštevníkov. Aquapark Termy Bukovina navyše ponúka rôzne sprievodné atrakcie, napríklad možnosť stráviť celú noc pri bazéne.

Aquapark Olza (Park Wodny Olza)

Foto: Komplex Zagroń Istebna

Hraničný priechod: Skalité-Zwardoň, vzdialené 19 km

Park sa nachádza v srdci Beskýd a je súčasťou relaxačného komplexu, ktorý v zime poskytuje okrem vodných aktivít aj možnosť skvelej lyžovačky. Rozlohou sa radí k menším aquaparkom, atrakcie však jeho návštevníci ochudobnení nie sú: tobogan s dĺžkou 70 m či divoká rieka o tom iste presvedčia. Milovníci saunovania môžu využiť suchú a parnú saunu. Za zmienku tiež stoja relaxačná jaskyňa či mini bazén pre batoľatá.

Aquapark Terma Bania

Hraničný priechod: Podspády, vzdialené 12 km

Moderný SPA komplex Terma Bania prestavuje spojenie aquaparku a termálnych kúpeľov na vysokej úrovni. Je rozdelený do troch zón: relax zone, fun zone a saunárium. Dokopy tu nájdete až 14 bazénov, tobogany s celkovou dĺžkou 300 metrov, gejzíry, vodné delá, vírivky, umelé vlny, atrakcie nezávislé od počasia či vonkajšej teploty a samozrejme obrovské množstvo atrakcií pre deti. Vnútorné a vonkajšie bazény sú naplnené termálnou vodou s teplotou 34 °C až 38 ° C. Zariadenie zahŕňa aj vybavenie pre deti a ponúka malebný výhľad na Vysoké Tatry.

Foto: Terma Bania

Užívajte, oddychujte, wellnessujte, saunujte!

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET