Stojí to za to riziko? Toto sú najnebezpečnejšie zimné cesty na svete

Je na vás, či ho kvôli nádhernému výhľadu podstúpite.

Foto: Shutterstock

Požičovňa áut Stress Free Car Rental pozbierala úseky ciest, ktoré sú na jednej strane skvelé pre cestovanie autom, no na strane druhej sú známe predovšetkým svojou nebezpečnosťou. Kvôli extrémnym poveternostným podmienkam je vydať sa na ne v zime ešte rizikovejšie. Napríklad na jednej z najnebezpečnejších ciest vodiči často musia stráviť noc v stojacom aute.

PRIESMYK ZOJI LA (INDIA)

Foto: Getty images

V západnej časti Himalájí, v oblasti Ladak v Indii sa nachádza najnebezpečnejšia horská cesta krajiny. Táto 443-kilometrová frekventovaná trasa spája veľkomesto Srinagar s mestom Leh. V zime je priesmyk takmer neprístupný kvôli silným vetrom a intenzívnym sneženiam, ale v každom prípade je extrémne nebezpečný. Podľa hlásených prípadov na Zoji La každý rok zahynie minimálne 11 ľudí, ale reálne číslo je pravdepodobne oveľa vyššie.

Prečítajte si aj: Serpentíny, z ktorých ide strach

SNAKE PASS (VEĽKÁ BRITÁNIA)

Foto: Instagram

V pohorí Pennine, medzi Sheffieldom a Manchestrom leží Snake Pass, jeden z najnebezpečnejších cestných úsekov v Anglicku, na ktorom sa každý rok stane niekoľko desiatok nehôd. Na ceste plnej zákrut ničí asfaltový povrch dážď a sneh a tak dochádza k jej častým uzávierkam.

DIAĽNICA COQUIHALLA (KANADA)

Foto: Shutterstock

186-kilometrová diaľnica v provincii Britská Kolumbia v západnej Kanade patrí medzi najnebezpečnejšie cesty v Severnej Amerike. Trasa medzi horami so zjazdmi a stúpaniami je v zime pokrytá ľadom. Vtedy môže počet smrteľných nehôd dosiahnuť až niekoľko stoviek. Kvôli nehodám treba často uzatvoriť cestu na dlhšiu dobu, a tak si vodiči musia vybrať, kde strávia noc.

Tip pre vás: Viete aké pneumatiky a zimné reťaze potrebujete v európskych krajinách?

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET