5 najstrašidelnejších miest na svete

Kam sa vydať, ak túžite po mrazivej atmosfére…

Foto: Getty Images

Popri sviatku všetkých svätých už aj na Slovensku je čoraz populárnejší pôvodom keltský a neskôr anglosaský Halloween. Ak túžite po strašidelných miestach, navštívte niektoré z lokalít, ktoré vám predstavíme v článku. Zaručene vám vyvolajú zimomriavky!

1. POVEGLIA, TALIANSKO

O Benátkach je málo známe, že sa tu nachádza aj ostrov prenasledovaný duchmi. Opustený ostrov Poveglia považujú za jedno z najhrôzostrašnejších miest sveta. Viac ako sto rokov fungoval ako karanténna stanica, až kým tu nepostavili blázinec. Hoci ho v roku 1968 zavreli, Poveglia je taká strašidelná, že návštevníci majú dodnes zakázaný vstup na ostrov.

2. OSTROV BÁBIK, MEXIKO

La Isla de la Munecas v Mexiku je jedným z najdesivejších miest na svete. Presný preklad názvu znie „ostrov mŕtvych bábik“, no našťastie tento názov znie oveľa hroznejšie, ako samotný príbeh, ktorý sa za ním skrýva.

Majiteľ ostrova začal vešať bábiky na stromy v 40-tych rokoch minulého storočia, vraj preto, aby vyhnal zlých duchov. Týmto svojským pokusom však vytvoril miesto, ktoré je príliš znepokojujúce aj pre démonov.

3. THE SKIRRID INN, WALES

Walesania milujú krčmy i divné príbehy: a najstaršia krčma vo Walese je plná mrazivých príbehov. Táto horská krčma severne od Cardiffu bola svojho času slávna pre popravy obesením. Podľa legendy tu popravené duše dodnes blúdia po chodbách. Ak ich pozvete na pivo, možno vám o sebe povedia viac.

4. LAGÚNA CHUUK, MIKRONÉZIA

Foto: Shutterstock

Uprostred Tichého oceánu, medzi Austráliou a Japonskom sa nachádza lagúna Chuuk. Hoci sa môže zdať, že ide o tropický raj s koralovými útesmi, v hlbinách sa skrývajú temné tajomstvá. Tu totiž podľa mnohých leží najväčšia flotila duchov. Je vyhľadávaným miestom pre vrakových potápačov, ktorí tu hľadajú pozostatky Tichomorskej flotily známej aj z Pearl Harbour.

5. BANFF SPRINGS HOTEL, KANADA

Podľa legendy sa v budove Hotela Banff Springs z 19. storočia sa môžete stretnúť s viacerými duchmi. Najslávnejším z nich je Sam Macauley, bývalý nosič batožiny, ale na chodbách vraj môžete naraziť aj na „horiacu nevestu“. O duchovi Macauleyho sa hovorí, že ak mu chcete dať prepitné, jednoducho zmizne – aspoň toto predstavenie je zadarmo. V hoteli je aj tajná izba bez dvier a okien, vraj tu sa schádzajú duchovia.

(Time Out)

AMI MÉG ÉRDEKELHET