Výlety za úsmevom: najvtipnejšie mená obcí vo svete a na Slovensku

Výber destinácie pre vašu ďalšiu dovolenku môže byť náročný, ale čo takto zvoliť miesto, ktoré vás už pri čítaní názvu rozosmeje?

Foto: Mesto Saint-Louis-du-Ha-Ha

Celý svet je posiaty dedinami a mestami s názvami, ktorých meno znie ako vtip. Tu je výber tých, pri ktorých určite zabrzdíte pri tabuli označujúcej vstup do obce pre fotku.

Batman, Turecko 

Áno, existuje mesto s menom ako váš obľúbený superhrdina. Aj keď názov mesta má historické korene (podľa neďalekého pohoria Bati Raman) a nevzťahuje sa priamo na postavu z komiksov, neodoláte selfie s Batmanom.

Hell, Kajmanské ostrovy či Nórsko

Foto: Lifeinnorway.com

Vitajte na stanici Hell v Nórsku

Ak niekoho pošlete do pekla, je možné, že sa vyberie na Kajmanské ostrovy. Tunajšia dedina s názvom Hell (po anglicky peklo) je známa svojimi zvláštnymi čiernymi vápencovými formáciami, ktoré pripomínajú predstavy o pekle. Nezabudnite poslať pohľadnicu „Škoda, že tu nie si so mnou“ odoslanú priamo z pekla. Ak sú Kajmany predsa len trochu od ruky, rovnako pomenovanú dedinu nájdete aj v Nórsku.

Saint-Louis-du-Ha! Ha!, Quebec, Kanada

Jedná sa o jediné mesto na svete, ktoré vo svojom názve používa dva výkričníky. Pomenované je podľa francúzskeho slangového výrazu „haha“, čo znamená slepá ulička alebo prekvapenie, ktoré vás núti sa otočiť. Mesto je blízko rieky Ha! Ha!, a predpokladá sa, že názov vznikol, keď niektorý z francúzskych prieskumníkov tu zažil mierny šok

Mafia Island, Pwani, Tanzánia:

Foto: Google Maps

Mafia Island je časťou tanzánskeho štátu Pwani a je známa svojimi krásnymi plážami, bohatým morským životom a možnosťami potápania. Napriek tomu, že jej názov môže evokovať nekalé obchody, ostrov je skutočne pokojným miestom s bohatou históriou a kultúrou. Pomenovaný bol podľa lokálneho slova, ktoré nemá žiadne spojenie s organizovaným zločinom. Ostrov je domovom pre množstvo chránených morských oblastí a láka na seba pozornosť prírodných nadšencov a dobrodruhov z celého sveta.

Slovenské Perličky

Foto: Google Street View

Obec Vybúchanec v okrese Michalovce

Poďme teraz bližšie k domovu. Slovensko má tiež svoje unikátne a zábavne pomenované dediny:

  • Havaj – okres Stropkov
  • Jeruzalem – okres Myjava
  • Rozkoš - okres Nové Zámky
  • Krvavé Šenky – okres Nitra
  • Vybúchanec – okres Michalovce
  • Nebojsa – okres Galanta
  • Panické Dravce – okres Lučenec

Foto: Google Street View

Obec Havaj v okrese Stropkov

Pozvite svoju rodinu alebo priateľov na výlet, objavujte nové miesta a nezabudnite, že cestovanie nie je len o vidieť nové kraje, ale aj o zažívanie nezabudnuteľných momentov. A čo je lepšie, ako si urobiť fotografie na miestach s názvami, ktoré vás nútia sa usmievať ešte dlho po návrate domov?

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET