Plávanie na mieste, kde je k vám vesmírna stanica bližšie než pevnina

Britská dvojica otca a syna dosiahla pre mnohých nepredstaviteľný výkon: 62-ročný Chris Brown a 32-ročný Mika sa stali prvými ľuďmi, ktorí si zaplávali na najvzdialenejšom bode na Zemi.

Dvojica sa rozhodla podniknúť expedíciu, aby si zaplávala ponad Nemo Point, geografický bod známy tým, že je najvzdialenejší od akejkoľvek pevniny.

Najbližšie ľudské obydlie je Motu Nui, súčasť Veľkonočných ostrovov, ktoré je vzdialené 2 688 kilometrov, zatiaľ čo najbližšia pevnina je na severe, na ostrovoch Ducie, ktoré sú tiež v podobnej vzdialenosti.

Expedícia tejto rodiny je senzáciou už len preto, že ich obklopuje 22,5 milióna štvorcových kilometrov vody, čo je viac ako dvojnásobok rozlohy Európy, takže najbližšie k astronautom bola Medzinárodná vesmírna stanica, vzdialená asi 400 kilometrov.


Podľa LadBible strávili títo dvaja muži päť rokov plánovaním cesty, ktorá im trvala osem dní, kým 20. marca dorazili do cieľa, len aby s vlajkou v ruke vyplávali z lode a preplávali presne 20 minút nad Nemo Point.


Táto oblasť je známa aj ako „cintorín vesmírnych lodí", pretože vesmírne prostriedky, ktoré sa stali nadbytočnými alebo nebezpečnými, smerujú do tejto oblasti, kde je najmenšia pravdepodobnosť akéhokoľvek poškodenia.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET