Halloweenske inšpirácie jedál, ktoré si môžete urobiť doma

Zabavte sa pri vymýšľaní nápadov z jedla a vytvorte niečo strašidelné, no zároveň chutné. Či už organizujete oslavu pre deti alebo dospelých, tieto kreatívne recepty vám pomôžu pridať dávku originality k vašim oslavám.

Foto: AI generovaný obrázok

Halloween je keltský sviatok, oslavujúci sa 31. októbra. Ľudia verili, že práve v tento deň je hranica medzi svetom živých a mŕtvych veľmi tenká a môžu prejsť do nášho sveta. Vo viacerých kútoch sveta sa preto ľudia obliekajú do kostýmov strašidelných postáv, aby sa nepoznalo, kto je odkiaľ. Je to čas zábavy, kreativity a spoločenských udalostí, ktoré sú často zamerané na odhalenie strašidelného, záhadného a fantazijného sveta. A to môže platiť aj vo vašej kuchyni.

Zombíci z hotdogov

Tento veľmi jednoduchý recept si obľúbia hlavne najmenší. Budete potrebovať lístkové cesto, ktoré narežete na tenké pásiky. Uvarené párky potom už len omotajte lístkovým cestom a vložte do rozohriatej rúry. Pečte kým lístkové cesto nezhnedne. Ak nezoženiete jedlé oči, vytvorte ich pomocou horčice. Kečupom ich postriekajte, aby vyzerali ako krvavé.

Halloweenové prsty

Nasledujúci recept sa dá spraviť dvoma spôsobmi. Z lineckého alebo iného cesta vytvarujete valčeky, z ktorých modelujte prsty a dáte piecť do rúry. Na nechty použijete buď celé alebo lúpané mandle. Pokvapkať môžete potravinárskou červenou farbou. Pre slanú verziu vám postačí aj pizzové cesto. Znovu vytvarujete prsty a na nechty skúste tentokrát použiť olivy a postriekať kečupom.

Keksíky v tvare lebky

Foto: Drive Magazine

Opäť siahnite po recepte na linecké koláče. Vyvaľkajte cesto na hrúbku asi 4mm a pohárom vykrojte kolieska. Malíčkom pozatláčajte oči, vidličkou vytvorte nozdry a do jamiek dajte lekvár. Takto hotové lebky vložte do rúry na 9 minút. Na záver ich môžete pocukrovať.

Zubaté donuty

Foto: Drive Magazine

Pre lenivé gazdinky, alebo tých čo nemajú toľko času, vám postačia 2 ingrediencie. Kúpne, farebné donuty alebo šišky a cukríky v tvare zubov. Tie vložíte do otvoru a máte roztomilé strašidlo na svete.

Farebné koktaily

Vyrobte si váš obľúbený drink a pridajte pár kvapiek akejkoľvek potravinárskej farby. Vzniknú vám zaujímavé farebné variácie. Hornú časť pohára môžete namočiť do medu s pár kvapkami červenej farby a vznikne vám jedlá krv. Pre dospelých pridajte vodku do brusnicového džúsu a krvavý drink je hotový. Pre ozvláštnenie naplňte vodou gumenú rukavicu a cez noc nechajte v mrazničke. Rukavicu rozstrihnite a ľadovú ruku pridajte do misy s nápojom.

Jablková príšera

Nakrájajte jablká na úzke kolieska. Na jednu stranu natrite arašidové maslo a doňho vložte buď malé marshmallow alebo mandle či kukuričné lupienky, aby vyzerali ako zuby. Potom už len stačí navrch položiť druhé koliesko jablka. Alebo pokrájajte jablká na mesiačiky a doplňte slnečnice ako zuby. 

AMI MÉG ÉRDEKELHET