Neobývaný ostrov „na konci sveta" v Južnej Amerike hľadá majiteľa

Za 35 miliónov dolárov.

Virgin Island

Fotó:

Nedotknutý ostrov s rozlohou viac ako 110 000 hektárov pri západnom pobreží Čile je na predaj. Prístup na Panenský ostrov nie je najjednoduchší, ale možno práve to ho robí takým očarujúcim.

Denník New York Post si všimol, že Virgin Island, ktorý je o polovicu menší ako Hongkong, bol ponúknutý na predaj. Ostrov má viac ako 160 kilometrov pobrežia, vyše 1 500 hektárov jazier a lagún a takmer 18 000 hektárov lesa.

Ostrov sa nachádza v patagónskej oblasti a nad ním sa týči pohorie Ánd, ktoré budúcemu kupcovi ponúka úžasnú hornatú krajinu. Keďže pevnina je obklopená niekoľkými menšími ostrovmi, je chránená pred prudším vlnobitím mora: na okolitých lagúnach sa dá bezpečne plaviť loďou.

Fotó: Hall and Hall

Veľkú časť ostrova pokrývajú rašeliniská - miestne známe ako turby - a tieto mokrade fungujú ako najväčšie suchozemské pohlcovače uhlíka vo svojom ekosystéme. Vďaka tomu je rašelinisko dokonalým „inkubátorom" pre život rastlín a mokrade na ostrove uchovávajú sladkú vodu a zároveň zachytávajú skleníkové plyny.

Táto oblasť je bohatá nielen na rašeliniská, ale aj na sladkú vodu, keďže sa tu nachádza približne 80 lagún a tri veľké jazerá ukryté medzi stromami.

Ostrov sa nachádza asi 2,5 hodiny cesty od najbližšieho mesta Puerto Aysén, ktoré má približne 17 000 obyvateľov. V tejto oblasti je pomerne málo turistov najmä preto, že za potravinami, domácimi potrebami a dokonca aj spojením so svetom treba cestovať ďaleko.

Fotó: Hall and Hall

Okrem Puerto Ayse je ďalším „blízkym" mestom Puerto Chacabuco: odtiaľto odchádza väčšina lodí do oblasti a odtiaľto sa turisti vydávajú aj na ľadovcové túry do Národného parku Lagoon San Rafael.

Zimné teploty sa pohybujú medzi -2 a 10 stupňami Celzia, zatiaľ čo priemerné teploty v letných mesiacoch sú medzi 15 a 20 stupňami Celzia. Presun sem sa neodporúča tým, ktorí neznášajú dážď, pretože prší približne 250 dní v roku.

Virgin Island sa ponúka za 35 miliónov USD, čo je približne 32 millión eur.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET