Netes szálláskeresés másképp

Foto: 123rf

Ha keresünk valamit az interneten, automatikusan a Google-t írjuk a címsorba. Ha konkrétan a szálláslehetőségek érdekelnek, akkor pedig a Booking az első választásunk. De ez nem jelenti azt, hogy minden esetben itt találjuk meg a legolcsóbb, leginkább megfelelő megoldásokat. Milyen egyéb oldalakat érdemes felkeresnünk?

Agoda

Foto: 123rf

Még a múlt század kilencvenes éveiben, amikor rohamtempóban indultak fejlődésnek az internetes böngészők, álltak elő Thaiföldön azzal az ötlettel, hogy egy honlapon összegyűjtik a legfontosabb információkat azok számára, akik egzotikus utakra vágynak. A weblap 2005 óta az Agoda nevet viseli. Kínálata a Booking.com-hoz hasonló struktúrában, 38 nyelven érhető el – például magyarul is.

Expedia

Foto: 123rf

Az Expedia a fent említett Agoda amerikai verziója.
A cég központja Seattle-ben van. A szálláson kívül repülőjegyek foglalását, személyautók és kirándulóhajók bérlése is lehetséges az oldalon.

Travelrepublic

Foto: Getty Images Hungary

A brit Travelrepublic honlapon meglepően olcsó szállásokat találunk, igaz, a kínálatban többé-kevésbé a britek klasszikus úticéljait találjuk csak meg. Cserébe viszont annál nagyobbak a kedvezmények.

Airbnb

Foto: Getty Images Hungary

Ha eddig csak a Booking.com-on kerestünk szállást, első lépésként érdemes az Airbnb-vel bővíteni a „repertoárt". A „szállásadók Überje" magánlakásokat és luxusvillákat kínál rövid távú bérbeadásra, kizárólag az adott ország állampolgáraitól. Egy apartman kibérléséhez ráadásul legtöbbször nincs szükség személyes találkozóra – az online fizetés után azonnal megkapjuk az instrukciókat, hol és milyen módon juthatunk hozzá a lakáskulcshoz, amelyet elutazáskor egyszerűen csak a lakásban hagyunk.

Trivago

Foto: Getty Images Hungary

Erről az oldalról talán már hallottunk, de lehet, még nem kattintottunk rá. A Trivago egy árösszehasonlító honlap, amely több különböző web kínálatát veti össze, és választja ki közülük a legjobb ajánlatot. Miután rátaláltunk álmaink szállására, érdemes megnézni a Trivagón, melyik web kínálja azt a legolcsóbban.

Tripadvisor

Foto: 123rf

Ismerős a helyzet: a lefoglalt szoba a valóságban köszönőviszonyban sincs azzal, mint amit egy-egy portálon láttunk. Ha valódi értékelésekre, igazi képekre és hús-vér emberek élménybeszámolóira vágyunk, a Tripadvisor a megoldás. A honlapon nem csak recenziókat olvashatunk, de lehetőség van a közvetlen szállásfoglalásra is.

Szlovákiai szállások

Foto: Getty Images Hungary

Ha szlovákiai úticélt választunk, szintén több lehetőség áll rendelkezésünkre. A nyaralóktól és parasztházaktól kezdve az apartmanokon és panziókon át a hotelekig számtalan szálláslehetőséget találunk az UbytovanieNaSlovensku honlapon. A weblapon keresztül közvetlenül a szállásadóval vehetjük fel a kapcsolatot. De ha megadjuk a keresett szállás paramétereit és az utazás időpontját, maguk a szállásadók is jelentkeznek nálunk.

MegaUbytovanie.sk

Foto: 123rf

A konkurens honlap szlovák és cseh szállásokat kínál, legyen szó szilveszterezésről egy vidéki tanyán, stresszmentes pihenésről egy apartmanban, panzióban vagy épp egy munkásszállóban vagy autókempingben eltöltött éjszakáról.

AMI MÉG ÉRDEKELHET