6 netradičných destinácií pre pravé valentínske dobrodružstvo

Na Valentíne nemusíte staviť na klišé ako je Paríž, Benátky, New Yourk alebo Maldivy.

Foto: Unsplash

Pre dobrodružné duše, ktoré hľadajú niečo mimo vychodených chodníčkov, existuje množstvo očarujúcich krajín, ktoré môžete objavovať so svojou drahou polovičkou nie len na deň zamilovaných.

Gruzínsko

Foto: Unsplash / giorgi gvilava

Gruzínsko, zasadené medzi Európu a Áziu, ponúka kombináciu nádhernej krajiny, bohatú históriu a srdečnú pohostinnosť. Preskúmajte romantické uličky Tbilisi, relaxujte v prírode Kaukazských hôr a ochutnajte lahodnú gruzínsku kuchyňu, sprevádzanú miestnym lahodným vínom.

Slovinsko

Foto: Unsplash / Hostaphoto

Často prehliadané Slovinsko, na skok od našich hraníc, sa pýši neporušenou alpskou krajinou, rozprávkovými hradmi a smaragdovo zelenými riekami. Objavte romantické čaro jazera Bled s jeho ikonickým kostolíkom a stredovekým hradom, týčiacim sa na útese. Užite si pokojnú plavbu loďou alebo sa vyberte na vyhliadku Mala Osojnica a spoločne si užite dych berúce výhľady.

Čierna Hora

Foto: Unsplash / Radik Sitdikov

Pôsobivé pobrežie, priehľadné vody Jadranu, stredoveké uličky, národné parky, jaskyne... Čierna Hora ponúka romantický únik pre páry, ktoré hľadajú dobrodružstvo bez davov turistov. Preskúmajte očarujúce ulice starého mesta Kotora, vyrazte na scénickú jazdu pozdĺž Boko-Kotorského zálivu a oddýchnite si na nedotknutých plážach. Pre naozaj nezabudnuteľný zážitok sa vyberte na vrchol hory Lovćen a obdivujte panoramatické výhľady.

Pobrežie Amalfi

Foto: Unsplash / Sander Crombach

Svojou pôsobivou panorámou, malebnými mestečkami a útesmi nad Tyrhénskym morom je pobrežie Amalfi jedným z najromantickejších miest v Taliansku. Prejdite sa po úzkych uličkách v Positane, ochutnajte čerstvé morské plody v reštauráciách priamo na pobreží a obdivujte západy slnka nad Tyrhénskym morom.

Kostarika

Foto: Unsplash / Chalo Garcia

Pre páry milujúce prírodu je Kostarika rajom, ktorý čaká na objavenie. Ponorte sa do dažďového pralesa, pozorujte exotickú faunu a flóru v tunajších národných parkoch a okúpte sa na nedotknutých plážach tichého oceánu. Zrelaxujte sa v prírodných horúcich prameňoch pri sopke Arenal a vyrazte na romantický západ slnka loďou pozdĺž pobrežia.

Svätá Lucia

Foto: Unsplash / Corinne Kutz

Svojou exotickou krásou a pokojnou atmosférou je Svätá Lucia ideálnym miestom pre romantickú idylku. Obklopená karibskými vodami a zelenými pahorkami ponúka táto ostrovná krajina nekonečné možnosti pre romantické výlety, od kúpania pod vodopádmi, po prechádzky po bielych piesočných plážach.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET