Šesť najvzrušujúcejších, málo poznaných destinácií v štáte New York

Ak máte pocit, že ste vo veľkom jablku už videli všetko.

Foto: Shutterstock

Ak ste už v meste New York všetko videli, vydajte sa na sever, aby ste preskúmali aj ostatné časti štátu. Podľa výberu miestneho novinára portálu Travel + Leisure vám ukážeme 6 najlepších, málo poznaných miest v okolí.

WEST SIDE BAZAAR

Foto: Shutterstock

West Side Bazaar v Buffale pri kanadských hraniciach je medzinárodné gastronomické a maloobchodné trhovisko. Stánky sú vo vlastníctve imigrantov a utečencov, ktorým mesto poskytne mikroúver a vzdelávacie programy, aby im umožnilo začať nový život. V Bazaare, ktorý leží na Niagara Street, nájdete obchod s africkými potravinami i reštaurácie s egyptskými, vietnamskými, malajzijskými, kórejskými a konžskými jedlami.

AMISH TRAIL

Hoci väčšina Amišov žije v Pennsylvánii, stretnete ich aj v juhozápadnej časti štátu New York. Ak chcete lepšie spoznať ich kultúru, cestujte do okresu Cattaraugus a do regiónu Chautauqua-Allegheny južne od Buffala, aby ste našli newyorský Amish Trail. Ručne maľované vývesky vám prezradia, kde sídlia malé podniky, kde si obyvatelia môžu kúpiť pečivo, džem a remeselné výrobky.

ROCHESTER PUBLIC MARKET

V Rochester Public Market, ktorý funguje od roku 1905, nájdete stánky viac ako 300 predajcov. Ponúkajú mäso, morské plody, vajcia, mliečne výrobky a rôzne hotové jedlá z miestnych zdrojov (teda z okolia regiónu Finger Lakes). Na trhovisku sú aj kaviarne, pivovary i reštaurácie – medzi nimi i Velvet Belly, kde môžete ochutnať najlepšie sushi v Rochestri.

SONNENBERG GARDENS

Tento obrovský statok s rozlohou 52 hektárov bol letným sídlom bohatého obchodníka, od roku 1973 však patrí do systému parkov v štáte New York. Na statku sa nachádza zámok z neskorého 19. storočia, skleníkový komplex a deväť tematických záhrad, navyše čoskoro pribudne aj nová kaviareň a návštevnícke centrum. Sonnenberg Gardens sú otvorené od mája do októbra.

OSTROV VALCOUR

Foto: Shutterstock

Ostrov Valcour je prístupný iba loďou a milovníkov prírody láka výbornými príležitosťami na oddych a kempovanie. Ostrov leží neďaleko Plattsburghu, je iba niekoľko kilometrov dlhý a patrí k šiestim ostrovom jazera Champlain. Pre milovníkov histórie bude určite plusom, že sa tu odohrala významná bitka počas vojny za nezávislosť. Už samotná cesta na ostrov je dobrodružná, návštevníci totiž musia prísť vlastnou loďou, keďže tu nie je ani kompa, ani žiadna iná možnosť hromadnej dopravy.

WALKWAY OVER THE HUDSON

Foto: Shutterstock

Walkway Over The Hudson je druhý najdlhší most pre peších na svete. Ako prezrádza aj jeho meno, vyše dvojkilometrový oceľový most preklenie rieku Hudson, aby spojil obce Poughkeepsie a Highland. V minulosti bol železničným mostom, ale od roku 2009 slúži pre peších. Počas behu, chôdze či jazdy na bicykli sa môžete kochať nádhernými výhľadmi.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET