Snowlandia 2024: Viac než len labyrint zo snehu v Zakopanom

Tip na výlet kúsok za severné hranice Slovenska pre celú rodinu.

Foto: snowlandia.pl

Zakopane, obľúbené poľské horské stredisko, každoročne pritiahne tisícky turistov svojou nádhernou prírodou, horskými športami a jedinečnými atrakciami. Medzi ne patrí aj Snowlandia – zimný zábavný park, ktorý každý rok premení zakopiansku krajinu na magický svet ľadu a snehu. V roku 2024 Snowlandia opäť otvára svoje brány, prinášajúc návštevníkom nové vzrušujúce zážitky.

Výnimočnosť Snowlandie – svetový rekord

Foto: snowlandia.pl

Snowlandia bola po prvýkrát vytvorená v zimnej sezóne 2015/2016 a odvtedy sa stala jednou z najobľúbenejších atrakcií Zakopaného. Nachádza sa pod lyžiarskym skokanským mostíkom "Veľká Skokanská", v bezprostrednej blízkosti Tatranského národného parku. Jej hlavnou atrakciou je snežný labyrint, ktorý je najväčší svojho druhu nielen v Poľsku, ale aj na svete. Výroba umelého snehu a výstavba celého Labyrintu trvá približne mesiac a je možná len pri mínusových teplotách.

Atrakcie Snowlandie

Snowlandia je však viac, než len labyrint. Hlavnými lákadlami sú snežný zámok, snežný labyrint, Iglu s ľadovými sochami, sánkarsky kopec a Tatranský vzdelávací park. Každá z týchto atrakcií je jedinečná a ponúka návštevníkom odlišné zážitky. Snežný zámok, replika stredovekého hradu, ponúka cestu do minulosti, okrem iného, do rytierskych komnát. Snežný labyrint zas ponúka zábavu v blúdení a hľadaní východu, z ktorého sa vám odkryje nádherný výhľad na Zakopané a Tatry. Iglu s ľadovými sochami je umením samým o sebe, kde môžu návštevníci obdivovať diela miestnych umelcov.

Tatranský vzdelávací park a sánkarsky kopec

Foto: snowlandia.pl

Pre milovníkov prírody a deti, ponúka Tatranský vzdelávací park možnosť vidieť zblízka horské zvieratá ako sú jelene, kamzíky, horské ovce, polárne líšky a dravé vtáky. Sánkarsky kopec zas disponuje viacerými dráhami pre všetky vekové kategórie. Výbavu nepotrebujete – všetko, vrátane heliem, si požičiate na mieste.

Novinky v sezóne 2024

Foto: zakopane.pl

Okrem tradičných atrakcií, sezóna 2024 prináša aj niekoľko noviniek. Jednou z nich je "jaskyňa spiacich rytierov" – podzemná jaskyňa, kde sa rozprávajú tatranské legendy. Táto atrakcia je určená najmä pre mladších turistov, ktorí majú radi rozprávky a príbehy.

Ceny vstupeniek do Snowlandie 2024

Vstupné do samotného labyrintu stojí asi 8 € pre dospelých, kým rodinný lístok (2 dospelí + 1 dieťa) je približne 21 €. Kombinované lístky na viac atrakcií sú tiež dostupné, čo umožňuje návštevníkom ušetriť a zažiť viac.

Hoci máme Tatry aj my, Zakopané je ideálne miesto pozrieť sa na to, ako tieto najmenšie veľhory sveta poňali dva národy odlišne. Mesto plné turistov, reštaurácií s neskutočnými grilovanými dobrotami či poľskými pirohmi, typické domy so šikmými strechami s ostrým uhlom a úplne iný výhľad na Tatry – to všetko sú dôvody, prečo by vás najznámejšie poľské horské stredisko malo zlákať na aspoň víkendový výlet.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET