Költözz be a kisbuszba! – két új Nissan Caravan koncepciómodell

A Nissan két különleges kiránduló autóval is készült az idei Tokiói Autószalonra (január 14-16.) – mindkét tanulmány a Caravan mikrobuszon alapul, és mindkettő kaméleonként képes beolvadni a környezetébe. Kemping az erdőben? Iroda a hegy lábánál? Hajrá!

Fotó: Nissan

A japán márka egy évvel ezelőtt már bemutatott egy különleges Caravan-koncepciót, most pedig két modellel kedveskedik a túrázóknak és a digitális nomádoknak. Az egyik durva terepre készült, és beolvad a fák közé. A másik inkább elegáns és kényelmes, ha mondjuk dolgozni szeretnénk Sevillában vagy a Tátra lábánál.

Fotó: Nissan

Nissan Caravan Mountain Base


A Caravan Mountain Base koncepció kifejezetten a kalandorok számára készült. Terepgumikon fut, a frontrészt és a hátsó részt pedig durva felületű, mindentől óvó fekete műanyag borítja, és ugyanez a robusztus anyag keretezi oldalról a karosszériát. A LED-fényszórókat is védőrács óvja, az éjszakai erdőt tetőfényszóró is bevilágíthatja, míg az oldalsó lemezfelületeket faimitációval vonták be, ezzel is hangsúlyozva, hogy természetjárásra szánják az egyedi tanulmányt.

www.youtube.com

2022 Nissan Caravan Mountain Base Concept - The perfect office on wheels


Hogy minél több időt tölthessen a szabadban, távol a civilizációtól, a járművet kihajtható napelemmel szerelték fel, és napkollektorok kerültek az oldalablakokba is. Belül a padlót és az oldalfalakat is falambéria borítja. A hátsó részben ülőpadot és munkaasztalt alakítottak ki, a különleges hangulatról digitális kandalló gondoskodik.

Fotó: Nissan

Nissan Caravan Myroom


Meghitt hangulatot áraszt a másik koncepció, a Nissan Caravan Myroom komfortos belseje is. A külső fényezés elegáns módon hegyeket mintáz, míg az alsó részt ugyanaz a kemény anyag védi, mint a Caravan Mountain Base koncepció esetében. A furgon rakterében gyakorlatilag egy modern hangulatú szobát találunk a padlóba rejthető matraccal, kanapéval és fából kialakított polcokkal és szekrényekkel.

Fotó: Nissan

Nissan Caravan Myroom

AMI MÉG ÉRDEKELHET