Nissan X-Trail Mountain Rescue: reaguje v desaťtisícine sekundy

Táto lahôdka pre záchranárov by zachutila nejednému motoristovi.

Foto: Nissan

Rodinný crossover na horských steroidoch. Aj tak by sa dal nazvať nový koncept od Nissanu, X-Trail Mountain Rescue. Tento revolučný koncepčný voz, vystavený v lyžiarskom stredisku Cervinia v Taliansku, povzbudzuje k bezpečnejšej jazde.

Technologický skvost na lyžiarskych svahoch

Foto: Nissan

Nissan X-Trail Mountain Rescue je vybavený jedinečnou technológiou e-4ORCE, ktorá predstavuje revolúciu v pohone všetkých štyroch kolies. Tento systém sa líši od tradičných mechanických systémov svojou schopnosťou reagovať na meniace sa podmienky priľnavosti v priebehu jednej desettisíciny sekundy. Vďaka tomu je možné rozdeľovať výkon na jednotlivé kolesá podľa aktuálnej potreby, čím sa zabezpečuje neprekonateľná trakcia na klzkých, zasnežených cestách.

Záchranár vyzbrojený na všetko

Foto: Nissan

Koncepčný model X-Trail Mountain Rescue bol navrhnutý špeciálne pre potreby horskej záchrannej služby. Kolesá vymenili za snehové pásy, odstránili zadné sedadlá pre umiestnenie nosidiel a zdravotníka, plus pridali špeciálnu výbavu ako strešný nosič, sirénu, blikajúcu svetelnú lištu a výkonné svetlá, ktoré z tohto Nissanu robia ideálne vozidlo pre záchranu životov v extrémnych podmienkach.

Jazda v bezpečí a pohode

Vďaka e-4ORCE technológii môžu cestujúci v Nissan X-Trail Mountain Rescue zažívať plynulú a stabilnú jazdu aj v najnáročnejších podmienkach. Systém automaticky upravuje rozdelenie výkonu na kolesá, čím znižuje riziko šmyku a zvyšuje bezpečnosť jazdy.

Kampaň za zodpovednú jazdu

Foto: Nissan

Nissan spojil uvedenie X-Trail Mountain Rescue s kampaňou za zodpovednú jazdu na lyžiarskych svahoch. Digitálne cedule na svahoch vyzývajú lyžiarov, aby spomalili v nebezpečných oblastiach, a tým prispievajú k bezpečnosti na svahoch. X-Trail Mountain Rescue tak stojí nielen za technologickým pokrokom, ale i za posilnením zodpovednosti v komunite milovníkov zimných športov.

Nissan X-Trail: rodinný dobrodruh

Samotný X-Trail je viac než len nástroj horskej záchrannej služby. Ako rodinný elektrifikovaný crossover ponúka sedem miest, a technológie e-POWER a e-4ORCE aj do bežne predajných áut, čím zaručuje pohodlnú jazdu na elektrický pohon.

Foto: Nissan

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET